Voorstel om weer toeristen in Israël toe te laten

Covid-19 test cabines op Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 13

In Israël worden plannen gemaakt om weer toeristen toe te laten, ondanks het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Dit zou dan kunnen gebeuren door het creëren van zogenaamde ‘toeristenbubbels’, waarbij toeristen als groep bij elkaar blijven.

Het plan wat nu op tafel ligt, is volgens het ministerie van Toerisme bedoeld om toeristen in staat te stellen Israël weer te bezoeken. Er wordt gesproken over het creëren van “toeristencapsules” van georganiseerde groepen uit zogenaamde groene landen.

Deze toeristen zullen met een coronatest moeten kunnen aantonen niet besmet te zijn en wordt zullen worden begeleid door een gids en een chauffeur en volledig gescheiden gehouden van de algemene bevolking, meldt het ministerie.

Op aanbeveling van het ministerie van Toerisme, is de Border Crossings Population and Immigration Authority van plan met het plan akkoord te gaan.
Hieronder staan de voorwaarden zoals in het plan voorgesteld, om Israël te bezoeken:

  • Alle leden van de groep moeten in Israël aankomen met een medische verklaring waaruit blijkt dat ze voor vertrek negatief op het coronavirus zijn getest,
  • Alle leden van de groep krijgen bij aankomst in Israël een PCR-coronatest waarvan de uitslag negatief moet zijn.
  • De groep wordt tijdens het bezoek aan Israël vergezeld door één gids en één chauffeur, vanaf het moment van de landing tot het moment van terugkeer naar hun land.
  • De gids en chauffeur mogen tijdens het bezoek niet terugkeren naar hun huizen en moeten bij de groep blijven. Ook worden ze getest op besmetting met het coronavirus.
  • Tijdens hun verblijf in Israël zullen de groepen toeristen gescheiden blijven van de algemene bevolking en in aparte ruimtes eten.
  • De groep zal met een aparte toerbus reizen, in een apart gedeelte van het hotel verblijven en van tevoren bezoeken aan winkels en toeristische bezienswaardigheden regelen.

Het is nog niet zeker of dit plan definitief is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)