Hotels in Israël verhuren kamers voor lange termijn

Brown Hotel Tel Aviv. Foto Brown Hotel

Hotels in Israël zijn tot de conclusie gekomen dat de huidige coronapandemie nog lang niet voorbij is. Daarom zijn de meeste begonnen met het verhuren van hun lege hotelkamers voor langere periodes, om op die manier nog enige inkomsten te generen en de basis kosten te kunnen betalen. De beloofde steun van de regering hebben de meeste hotels nooit ontvangen.

Brown Boutique Hotels heeft besloten om 15 van haar 20 hotels om te bouwen voor lange termijn verhuur. In deze hotels kunnen kamers worden gehuurd voor minimaal een maand met een opzegtermijn van één dag die nodig is voor verlenging van het arrangement.

De gemiddelde prijs per kamer zal ongeveer 3500-4.000 Shekel (800 – 1.000 euro) bedragen. “Er zijn ook kamers voor 7000 Shekel (1755 euro) of voor minder dan 3500 shekel. Een kamer met jacuzzi en uitzicht op zee kost niet hetzelfde als een ‘hipster-kamer’. Gasten kunnen ook meer betalen als ze diensten zoals schoonmaak, gebruik van de het zwembad enzovoorts willen.”

“Het is een prijs waarmee we huur kunnen betalen aan de eigenaren van het onroerend goed en waarmee we een aantal werknemers terug kunnen halen uit onbetaald verlof, hoewel slechts in kleine aantallen. De meeste werknemers blijven op onbetaald verlof,” zegt Brown Hotels oprichter, eigenaar en co-CEO Lior Avigad.

“Er zijn veel mensen zonder werk die de kosten van hun huidige woonruimte niet meer kunnen getalen en die een creatieve huisvestingsoplossing moeten vinden voor een aantal maanden”, zegt Avigad. “We begrijpen dat dit een behoefte is die de komende twee jaar zal blijven bestaan. We bieden voor oplossingen voor verschillende gemeenschappen die elk verschillende behoeften hebben – van artiesten die een studio nodig hebben of mensen die op zoek zijn naar een soort van uitgaansleven waar ze op het dakterras kunnen zitten en bier kunnen drinken, omringd door hun eigen gemeenschap. Mensen zijn bereid hiervoor te betalen in zowel Tel Aviv als Jeruzalem. We hebben community managers ingehuurd, gemeenschappelijke ruimtes en keukenaccessoires in kamers gebouwd, ” aldus Avigad.

Hotel Crowne Plaza in Tel Aviv verhuurt ook kamers op maandbasis, met momenteel 40 eenheden die verhuurd zijn. De maandelijkse kosten voor een standaard kamer bedragen 5800 shekel (1430 euro), inclusief gebruik van alle hotelfaciliteiten.

Maoz Inon, een van de oprichters van de Abraham Hostels-keten, legt uit dat 30 kamers in hun hostel in Tel Aviv nu lange termijn verhuur zijn, compleet met badkamer en douche. Prijzen beginnen rond de 3000 shekel (750 euro) per maand. Daarnaast kan er gebruik van het dakterras worden gemaakt.

Dakterras Abraham Hostel Tel Aviv. Foto Abraham hostel

Zijn huurders zijn mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige huisvestingsoplossing en zich niet willen verplichten om een duur appartement.

Inon gelooft dat het jaren zal duren voordat het toerisme zal terugkeren op hetzelfde niveau als vóór maart 2020.

Veel andere hotels door heel Israël zijn inmiddels ook begonnen met het verhuren van kamers voor de langere termijn.

Zo biedt Biankini Village Resort aan de noordkust van de Dode Zee haar 80 kamers te huur aan.

Biankini Resort. Foto Biankini

De huurprijs voor een kamer in dit op een half uur rijden van Jeruzalem liggende resort bedraagt 2500 Shekel (625 euro) per maand.

Je krijgt voor dat bedrag een wooneenheid van één of twee kamers met een badkamer en douche, woonkamer, airconditioning, balkon en achtertuin. Betalingen voor onroerende voorheffing, water, elektriciteit en wifi zijn inbegrepen, evenals de schoonmaak van de kamer en het beddengoed en de handdoeken worden wekelijks verschoond.

Elke kamer heeft een kitchenette met een koelkast, een elektrisch fornuis en een magnetron. Het resort heeft ook een levensmiddelenwinkel.

De belangstelling is groeiende nu het velen onder de bijna 1 miljoen werkelozen in Israël duidelijk is geworden dat de huidige situatie nog wel even zal voortduren en ze de vaak hoge huurprijzen van hun appartement niet meer kunnen opbrengen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)