Israëlisch ziekenhuis laat medicijnen en bloedonderzoek per drone vervoeren

Screenshot video

Omzeil de files en verkeersdrukte, dachten ze bij het Ziv Medical Center in de noordelijke Israëlische stad Safed, waardoor het nu het eerste Israëlische ziekenhuis is dat medische tests, medicijnen, bloed en apparatuur per drone begint te vervoeren.

Voorlopig liggen de bestemmingen niet verder dan 5 tot 10 kilometer van het ziekenhuis vandaan, maar de bedoeling is dat als de testperiode van 100 dagen succesvol verloopt, de droneroutes worden uitgebreid tot een afstand 200 kilometer en meer.

Deze langere afstand maakt het dan mogelijk om het vervoer van speciale medicijnen, gedoneerd bloed of andere essentiële vracht tussen Ziv in Boven-Galilea en andere ziekenhuizen in heel Israël te vergemakkelijken in minder dan de helft van de tijd die de reis over de weg duurt.

Volgens de directeur-generaal van het medisch centrum, dr. Salman Zarka “zullen de gps-geleide drones van Simplex Autonomous Systems uit Herzliya files en andere verstoringen die vaak voorkomen bij transport over de weg, omzeilen, en zullen ze minder personeelsleden blootstellen aan besmettelijke materialen”.

Met de medewerking van het Ministerie van Transport, de Civil Aviation Authority, de Alternative Fuels Administration van het kabinet van de premier, de Israel Innovation Authority en het alternatieve stadsvervoerbedrijf Netivei Ayalon, is het drone project op 18 oktober van start gegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)