Israëlische whiskey scoort internationaal hoge punten

Twee van de door Milk & Honey in Tel Aviv gedistilleerde single malt whisky’s kregen onlangs hoge topscores van Whiskey Advocate, een van de meest toonaangevende whiskytijdschriften ter wereld.

De M&H Classic en M&H Elements Sherry Cask single malts van de Milk & Honey Distillery behaalden respectievelijk een score van 91 en 90. De M&H Classic werd ook gekozen als Editor’s Choice.

Volgens het tijdschrift heeft “Deze koosjere whisky overvloedige smaken van zowel bourbon als geschoren, geroosterde en opnieuw verkoolde (STR) vaten”, schreef het tijdschrift over M&H Classic.

“Gouden siroop, karamel, gebak, vanille en marshmallow in de neus met bloemige topnoten, hints van gedroogde appel en krachtige nootmuskaat, kaneel en peper. Een stevige, sappig-zoete smaak met karamel, vanille, zandkoekjes, honing, sinaasappel, nectarine, peper, nougat en amandel. De afdronk is kort, zoet en licht gekruid,” luidde verder de omschrijving in het tijdschrift.

Wat betreft de M&H Elements Sherry Cask, merkte het tijdschrift op dat: “met behulp van koosjer gecertificeerde oloroso en Pedro Ximénez sherryvaten, roept deze whisky uit Tel Aviv de smaak van gedroogde aardbeien, pruimenpudding en zwarte kersen aroma’s op, met sterke peperkorrels en een laagje cacaopoeder.

Waar het verder aan toevoegde dat “Met vroeg rood fruit en zwarte kersen melkachtige koffie en chocoladepudding, aangevuld met groeiende kruiden en een rasp van eikenkool, voor een aangename afdronk van het bakken van chocolade en bourbonkoekjes, glijdt dit doo je mond”.

Milk & Honey, opgericht in 2014 in het zuiden van Tel Aviv, was de eerste single malt whiskystokerij in Israël. Het biedt een scala aan whisky’s en gins die kunnen worden gekocht of ter plaatse kunnen worden genoten tijdens de rondleidingen en evenementen in het bezoekerscentrum.

In Nederland is de whisky o.a. verkrijgbaar bij Dramtime in Musselkanaal, waar u ook online kunt bestellen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)