Israëlische VC-fonds Maniv Mobility investeert in elektrische scooters startup in Abu Dhabi

Jaideep Dhanoa en IQ Sayed, de mede-oprichters van Fenix. Foto Fenix

Het Israëlische venture-capital fonds Maniv Mobility LP , een durfkapitaalfonds dat zich richt op slimme mobiliteitstechnologieën, zei woensdag dat het eeninvestering van $ 3,8 miljoen heeft geleid in Fenix , een in Abu Dhabi gevestigde startup die van plan in het Midden Oosten een elektrische scooterdienst te lanceren.

“De investering is de eerste door een Israëlisch durfkapitaalfonds in een in de VAE gevestigde tech-startup sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en de VAE in september, en is de grootste pre-launch financieringsronde in de geschiedenis van het tech-ecosysteem van de VAE”, zei Maniv in een persverklaring.

Fenix E-scooters. Screenshot YouTube

De oprichters van Fenix ​​zijn Jaideep Dhanoa en IQ Sayed, die in de komende weken scooterdiensten zullen lanceren in Abu Dhabi, de maanden daarna gevolgd door andere markten in het emiraat en de Golfstaten. 

Dhanoa en IQ waren senior executives en medeoprichters van de startup Circ, die in januari werd overgenomen door de Amerikaanse leverancier van elektrische scooters Bird en later stopte toen de coronavirus pandemie begon en Bird zijn activiteiten in het Midden-Oosten stopzette vanwege het virus.

“Als het gaat om het vinden van veilige, betaalbare en schone manieren om mensen door steden te verplaatsen, gelden dezelfde oplossingen voor Tel Aviv, Londen – of Abu Dhabi. We zijn verheugd om de eerste Israëlische VC te zijn die investeert in een in de VAE gevestigd technologiebedrijf ”, aldus de oprichter en managing partner van Maniv Mobility Michael Granoff in de persverklaring. “Maniv Mobility ziet een enorm potentieel in de GCC-regio als een nieuwe markt voor micromobiliteit.”

Granoff zei dat Fenix ​​de markt zal betreden “met de grootste vloot elektrische voertuigen in de regio.”

“Het is geen geheim dat Israëlische mobiliteitsbedrijven wereldwijd succes hebben gehad, Waze en Mobileye zijn slechts het topje van de ijsberg”, zei Dhanoa, de medeoprichter en CEO van Fenix, in de verklaring. “We hopen dat deze investering slechts het begin is van een kruisbestuiving van talent, kapitaal en innovatie tussen de landen, die alleen maar een versnelling kan zijn in de ontwikkeling van een echt Midden-Oosters tech-ecosysteem waar de regio en haar mensen veel baat bij hebben. groot.”

Na de investering zal Granoff, de oprichter van Maniv Mobility, toetreden tot het bestuur van Fenix. Granoff is al bijna 20 jaar betrokken bij transporttechnologie en is lid van de raad van bestuur van Securing America’s Future Energy (SAFE), een in Washington, DC gebaseerde organisatie voor beleid en belangenbehartiging die hij in 2004 hielp oprichten. Hij was ook bestuurslid bij de Israeli startup van elektrische voertuigen Better Place, dat bijna een miljard dollar opbracht voordat het in 2013 werd gesloten.

Dhanoa en Sayed richtten Fenix ​​op in de hoop de manier waarop mensen bewegen te veranderen door het aanbieden van lichte elektrische voertuigen. De twee voormalige mede-oprichters van Circ waren ook collega’s bij Careem, een autoverhuurbedrijf gevestigd in Dubai dat een dochteronderneming is van Uber.

Het doel is om mobiliteit gemakkelijker en goedkoper te maken, zei Fenix’s Sayed.

“Onze samenwerking met Maniv Mobility en deze historische seed-investering biedt Fenix ​​de middelen en expertise om technologische innovaties te bouwen die het best voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van de mensen en stadspartners in onze regio”, zei hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)