Programma om ex soldaten cyberbeveiligingsvaardigheden te leren wint IDF Chief of Staff prijs

Een programma dat is ontworpen om net uit dienst ontslagen gevechtssoldaten cyberbeveiligingsvaardigheden bij te brengen en hen te helpen bij het vinden van een baan, terwijl de coronavirus-pandemie grote schade aanricht aan de economie, heeft een innovatieprijs gewonnen van de stafchef van de Israëlische strijdkrachten.

Het zes maanden durende bootcamp, Cyber4s genaamd, is ontwikkeld door Scale-Up Velocity, een non-profitorganisatie die samenwerkt met technologiebedrijven en academische en opleidingsinstellingen om initiatieven op te zetten om de Israëlische tech-industrie te helpen bij het aanboren van getalenteerd menselijk kapitaal.

De IDF en het Israel National Cyber ​​Directorate, verantwoordelijk voor cyberbeveiliging in de civiele sfeer, staan ​​ook achter het bootcamp.

Cyber4s is ontwikkeld bij het uitbreken van tijdens de uitbraak van de COVID-19-crisis om zeer getalenteerde ontslagen gevechtssoldaten die op niet-technologische posities in het leger dienden, te helpen de vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor beginnende, juniorposities in de cyberbeveiligingsindustrie.

Voormalige gevechts-IDF-soldaten bij de ceremonie voor de start van de Cyber4s-bootcamp. Foto Atid Mavtiach, Technology and Maintenance Corps / IDF

Cybersecurity-bedrijven worden geconfronteerd met een tekort aan geschoolde werknemers dat nog acuter is geworden tijdens de pandemie, omdat op afstand werken en onderzoeken de kwetsbaarheid voor cyberaanvallen hebben vergroot, zei Maty Zwaig, de CEO van Scale-Up Velocity, in een interview met de Times of Israel.

Het programma komt ook tegemoet aan de vraag van de soldaten naar banen. Deze zeer gemotiveerde soldaten, van wie velen gevechtseenheden verkozen boven inlichtingeneenheden, werden ten tijde van de pandemie ontslagen en zagen zich geconfronteerd met sombere vooruitzichten, zei ze. Ze hebben de deadline voor het starten van het academiejaar gemist, kunnen geen baan vinden vanwege de hoge werkloosheid als gevolg van de pandemie en zitten thuis aan de grond, en zijn dus niet in staat om hun traditionele post-legertrip naar het buitenland te ondernemen.

Het trainingsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met technische functionarissen van cyberbeveiligingsbedrijven, zei Zwaig, op basis van een analyse van de behoeften van de industrie.

De eerste groep studenten begonnen in juli en omvatte 40 deelnemers geselecteerd uit honderden aanvragers.

Gedurende zes maanden, tot december, zullen de deelnemers aan het programma worden getraind in online en ook enkele frontale klassen als full-stack cyberontwikkelaars, waarbij ze met mentoren uit de industrie werken aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten met partnerbedrijven. Ze zullen ook soft skills leren, zoals het voorbereiden en afhandelen van een sollicitatiegesprek, het schrijven van cv’s, presentatievaardigheden, probleemoplossing, onderhandelen en samenwerken.

Hopelijk zullen de geleerde vaardigheden deze studenten helpen om van juniorbanen naar hoger opgeleide, kernbeveiligingsfuncties te gaan, waarvoor academische en langere termijn studies vereist zijn, zei Zwaig.

Cyber4s werd geselecteerd als winnaar in de categorie people skills. Aanvullende programma’s die tot doel hebben de effectiviteit van de IDF op verschillende gebieden te vergroten, kregen ook de onderscheiding, aldus de verklaring.

De Chief of Staff Innovation Award – voor de eerste keer uitgereikt – werd toegekend als onderdeel van de Global Entrepreneurship Week , die elk jaar in november over de hele wereld plaatsvindt met duizenden evenementen, activiteiten en competities in zo’n 180 landen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)