Israëlische veiligheidsdiensten voorkomen rekrutering van minderjarigen door Hamas

De in beslag genomen uitrusting. Foto ISA

De Israëlische veiligheidsdiensten hebben voor publicatie vrijgegeven dat ze in oktober van dit jaar twee minderjarigen, van wie er één slechts 16 was, en beiden inwoners van Beit Omar in Judea, hebben gearresteerd. Uit onderzoek bleek dat Hamas terroristen in de Gazastrook hen via internet hadden gerekruteerd om terroristische activiteiten in Israël uit te voeren.

Het contact met verschillende Hamas-functionarissen in de Gazastrook verliep via verschillende sociale media, was veelvuldig en werd verscheidene maanden onderhouden.

Achter de rekrutering van de twee minderjarigen zat Bilal Cardi, een inwoner van de Gazastrook en aangesloten bij de cybereenheid van de militaire tak van Hamas. Hij vond de minderjarigen en rekruteerde ze voor Hamas.

Bilal Cardi die de minderjarige jongens rekruteerde . Foto ISA

Uit het ISA-onderzoek van de minderjarigen bleek dat ze wapens, munitie, uniformen en geld zouden ontvangen voor terroristische activiteiten in Judea en Samaria.

De minderjarigen jongens werd gevraagd om verschillende missies voor Hamas uit te voeren, waaronder het verzamelen van inlichtingen over Israëlische gemeenschappen.

De twee werden ook gevraagd om de ontvoering van iemand uit een Israëlische gemeenschap in de buurt van hun woonplaats te initiëren. Bij het verzamelen van informatie over Israëlische gemeenschappen fotografeerden de twee de gemeenschappen van Bat Ayin en Kfar Etzion, en gaven ze kaarten en verzamelpunten door voor IDF-troepen in het gebied.

De twee hadden ook enige ervaring met het maken van pijpbommen, maar moesten nog kwaliteitsapparatuur maken. Hamas beloofde dat de twee in ruil voor hun acties geld zouden ontvangen en de toezegging dat Hamas in de Gazastrook de verantwoordelijkheid voor hun acties zou nemen.

De twee werden deze maand aangeklaagd in de militaire jeugdrechtbank van het district Judea.

Het onderzoek onderstreept de ongebreidelde omvang van de inspanningen van Hamas om terroristische aanslagen en infrastructuren in Judea en Samaria te bevorderen door minderjarigen uit te buiten en hun families schade te berokkenen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)