Israël exporteert groenten en fruit naar de VAE

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Goed nieuws voor Israëlische boeren en tuinders, Israël heeft afgelopen donderdag officiële toestemming gekregen om groenten en fruit naar de Verenigde Arabische Emiraten te exporteren. De export is meteen begonnen, zo maakte het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling bekend.

De toestemming volgt op een reeks ontmoetingen tussen de minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Alon Schuster, en medewerkers van het ministerie van klimaatverandering en milieu van de VAE.

Volgens het ministerie heeft Israël te maken met hevige concurrentie op de Europese exportmarkt, waardoor de mogelijkheid om naar de VAE te exporteren een belangrijke kans is voor Israëlische groente-en fruittelers. Dit geldt met name gezien het feit dat de VAE-markt is gebaseerd op import. De invoer van landbouwproducten naar de VAE wordt geschat op ongeveer 10 miljard dollar per jaar.

Vanwege de nabijheid van Israël tot de VAE kan Israël een concurrerende exporteur zijn. In de VAE bestaat 80% van de landbouwconsumptie uit geïmporteerde goederen en is er vraag naar gezonde, biologische producten.

Inmiddels is het eerste fruit al op de markten in Dubai verschenen waar de producten worden gemarkeerd met de Israëlische vlag:

Schuster riep op om meer budgetten toe te wijzen aan de landbouw, zodat het vermogen van Israël om te produceren en de technologie en kennis van Israël samen met “de arbeidsethos van Israëlische boeren en tuinders” “een uitstekende manier kan zijn voor de VAE om voedselzekerheid te bereiken.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)