Israëls grootste warenhuisketen ontslaat 30% van haar personeel

Een vestiging van Hamashbir. Eigen foto

De grootste Israëlische warenhuisketen New Hamashbir Lazarchan met 38 vestigingen in het land ontslaat 600 werknemers. Ofwel 30% van haar personeel, waardoor het totale personeelsbestand terug wordt gebracht van 2.000 tot 1.400 werknemers. Dit volgt op vijf eerdere ontslagrondes en salarisverlagingen op het hoofdkantoor van het bedrijf in juni dit jaar.

Van de werknemers die worden ontslagen, zijn er 240 op onbetaald verlof sinds de eerste lockdown in maart. En 360 zijn sinds de tweede lockdown op onbetaald verlof.

Rami Shavit, CEO van Hamashbir en controlerend aandeelhouder, zegt: “Dit is niet alleen een kwestie van ontslagen. Sommige werknemers zijn niet jong en willen liever niet weer aan het werk omdat ze bang zijn voor het coronavirus.”

Hij voegde eraan toe: “We zijn gisteren weer aan het werk gegaan en niemand weet wanneer we open mogen. De winter is ons meest winstgevende seizoen. We zijn dit jaar tot nu toe bijna vijf maanden gesloten en er is geen echte steun van de overheid. Alle door premier Netanyahu toegezegde financiële steun hebben wij niet gezien, zoals dat bij het grootste gedeelte van de bedrijven het geval is.”

“We hebben goederen besteld voor de winter en toen kwam er een lockdown, en binnenkort gaan we zomergoederen bestellen terwijl er alweer wordt gesproken over een mogelijke derde lockdown.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)