Netanyahu: “Geen verschil tussen Republikeinen en Democraten”

Premier Netanyahu tijdens zijn toespraak in de Knesset

Premier Benjamin Netanyahu zei dinsdag tijdens de stemming in een Knesset, om de door Trump bemiddelde normaliseringsovereenkomst met Bahrein te ratificeren, dat er geen verschil is tussen zijn werkrelatie met Democraten en Republikeinen. Oppositieleider Yair Lapid viel hem direct na zijn toespraak daarop aan.

Tijdens de stemming in de Knesset om de normalisatieovereenkomst tussen Israël en Bahrein te ratificeren, die grotendeels werd gefaciliteerd door de regering-Trump, zei Netanyahu: “Ik juich het toe dat mijn vrienden Joe Biden en Kamala Harris deze akkoorden hebben gezegend, aldus Haaretz.

“Ik heb jarenlang een warme relatie gehad met Joe Biden, die ik als jonge senator heb ontmoet. Sindsdien hebben we elkaar vele malen ontmoet”, zei Netanyahu.

“Elke keer als ik in het Capitool ben, ontmoet ik leiders van de twee partijen, en als ze naar Israël komen, ontmoet ik ze ook. Republikeinen, Democraten, er is geen verschil”, zei Netanyahu.

“Ik zal nooit twee momenten vergeten”, zei Netanyahu over Biden. “De emotionele dingen die hij over mijn vader zei na zijn overlijden, en ons lange gesprek na de dood van zijn zoon Beau in 2016. Er zijn dingen die buiten de politiek vallen.”

Netanyahu prees zijn relatie met voormalig president Barack Obama, onder wie Biden als vice-president diende. “Met president Obama hebben we het grootste hulppakket voor Israël in de geschiedenis bereikt van 38 miljard dollar.”

Netanyahu voegde er ook aan toe dat hij onder de Trump-regering meerdere keren ontmoetingen heeft gehad met de leider van de Democraten in de senaat, Chuck Schumer, de verkozen vicepresident Kamala Harris en huisvoorzitter Nancy Pelosi.

Oppositieleider Yair Lapid nam meteen na Netanyahu plaats achter het spreekgestoelte en zei: “De poging van Netanyahu om te beweren dat hij goede relaties met de Democraten in stand hield, is beschamend. Hij staat zo ver af van de realiteit, dat hij niet weet wat er de afgelopen jaren in de VS is gebeurd en wat de Democraten zeggen over de man die ‘Trump Heights’ in de Golan heeft opgericht. Netanyahu nam een gok en riskeerde de speciale relatie tussen Israël en de VS. Alleen een nieuwe regering kan het repareren.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)