Nieuwe door Israël opgerichte universiteit in Cyprus opent haar deuren

Het Pafos Innovation Institute (PPI) bevindt zich op een speciaal door de gemeente Pafos gebouwde campus. Foto IDC

Na vier jaar plannen werd afgelopen weekend op Cyprus een nieuwe academische opleiding geopend die als doel heeft regionale samenwerking te bevorderen.

Het Pafos Innovation Institute (PPI) is een idee van Uriel Reichman, de president en oprichter van IDC Herzliya, een non-profit instelling voor hoger onderwijs. Hij hoopt met de opening van de Cypriotische academie regionale samenwerking te bevorderen door verbindingen te creëren tussen mensen van verschillende nationaliteiten die samen werken en studeren in het nieuwe centrum.

Het instituut wil universitair afgestudeerden uit alle landen in de regio samenbrengen en hen management- en technische vaardigheden bijbrengen. Ze zullen studeren voor een universitair diploma, zich bezighouden met onderzoek en ondernemende samenwerkingen opbouwen, waarbij ze zich zullen richten op water, voedselzekerheid, energie, digitale technologieën voor productie en innovatief management, aldus de IDC in een persverklaring.

“We hopen dat de studenten vriendschappen zullen sluiten die hen er uiteindelijk toe zullen brengen niet alleen samen te werken in hun professionele rol, maar ze ook zullen veranderen in een kracht die regionale vooruitgang bevordert en een cultuur van vrede creëert”, zei Reichman in de persverklaring.

Het Pafos Innovation Institute (PPI) wordt geopend. Foto IDC

Helaas heeft voor dit moment de coronavirus pandemie echter roet in het eten gegooid en zullen de studenten pas vanaf september 2021 starten. Tot die tijd organiseert het individuele cursussen, bijgewoond door kleine groepen deelnemers uit Europa en landen in de regio, aldus de IDC.

Het Pafos Innovation Institute, gehuisvest op een campus die speciaal is gebouwd door de gemeente Pafos, is gecertificeerd om afgestudeerde diploma’s (MA’s en MBA’s) te verlenen die erkend zijn in Cyprus en Europa, en om innovatieprogramma’s uit te voeren. De academische leiding van het instituut zal worden uitgevoerd door IDC Herzliya, in samenwerking met instellingen en onderzoekers uit het Midden-Oosten en de rest van de wereld.

De opleidingstrajecten leggen de nadruk op interculturele en interdisciplinaire samenwerking en het instituut zal ook een interdisciplinair innovatiecentrum exploiteren met praktijklessen en toegepast onderzoek. Studenten werken samen met de industrie, de academische wereld en de publieke sector.

De Israëlische president Reuven Rivlin zei in een videotoespraak dat hij hoopt dat het instituut een centrum van samenwerking wordt tussen wetenschappers, studenten en startups, en dat het studenten uit Israël, Cyprus en het hele Midden-Oosten zal samenbrengen.

De Cypriotische president Nicos Anastasiades zei dat het instituut de vrucht is van “de groeiende samenwerking tussen Cyprus en Israël in de afgelopen jaren, op gebieden als veiligheid en de oorlog tegen terreur, maar ook op het gebied van technologie en onderwijs.”

De luchthaven van Paphos ligt op 40 minuten vliegen van Israël, waardoor de faculteit van de Israëlische universiteit gemakkelijk les kan geven in de nieuwe faciliteit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)