Nieuwe Israëlische coronavirus PCR-test verkort tijdsduur met bijna 4 uur

Ter illustratie. Screenshot Channel 13

Opnieuw een Israëlische uitvinding die onnodig tijdverlies met vier uur verkort, want een nieuw Israëlisch PCR-testsysteem ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid zal de wachttijd voor coronavirus-testresultaten verkorten van acht uur naar vier uur, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend.

Het nieuwe systeem, dat wordt bestuurd door robots, zal de komende weken in gebruik worden genomen in laboratoria en ziekenhuizen in het hele land.

Voor de duidelijkheid, het gaat hier om een reguliere test en geen snel test op het coronavirus.

Terwijl het gewoonlijk ongeveer een uur duurt om het monster over te brengen naar een sub-reageerbuis, gaat het overdrachtsproces nu met de robot, die geen sub-reageerbuis nodig heeft, in het laboratorium in ongeveer vijf minuten.

Het proces om het virus te neutraliseren wordt ook verkort van een uur tot nu 40 minuten. In testkits uit het buitenland duurt de productie van nucleïnezuur dat wordt gebruikt bij PCR-tests (polymerasekettingreactie) drie uur, terwijl het proces met het Israëlische systeem slechts ongeveer een uur en 15 minuten duurt.

De test zelf wordt verkort van twee uur naar een uur en de software die de resultaten weergeeft, verwerkt de gegevens in slechts tien seconden in plaats van het half uur dat momenteel nodig is.

In tegenstelling tot de oude kits die meestal van buiten Israël kwamen, zijn de nieuwe testkits en de nieuwe software voor het weergeven van resultaten volledig in Israël gemaakt.

“Israëlische technologie breekt keer op keer records. Zelfs nu zal de wereld de kortere weg kunnen zien met verminderend risico, efficiënter en, niet minder belangrijk, volledig gebaseerd op Israëlische producten”, zei minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein. “Ik dank de afdeling Laboratoria van het ministerie van Volksgezondheid en het kabinet van de premier voor hun hulp in deze kwestie.”

In de verklaring van het ministerie werd niet vermeld waar de technologie was ontwikkeld en of dat het een samenvoeging was van werk van een aantal faciliteiten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)