Israëlisch bedrijf Aquamaof bouwt overal ter wereld viskwekerijen

Foto AquaMoof

AquaMaof is wereldwijd bezig met de ontwikkeling van viskwekerijen, doordat de Recirculating Aquaculture System (RAS)-technologie van AquaMaof het mogelijk maakt dat viskwekerijen in de buurt van grote steden worden geplaatst, wat de transportkosten en de bijbehorende milieu-impact vermindert. Zo is men bezig met de ontwikkeling van o.a. de supersmolt-fabriek van Grieg NL in Canada, en zalmkwekerijprojecten in onder meer Japan, Frankrijk, de Amerikaanse oostkust, Duitsland en Rusland.

In Amerika gaat West Coast Salmon, een industriële productiefaciliteit voor Atlantische zalm van 15.000 ton in Reno, Nevada, het Recirculating Aquaculture System (RAS) -technologie voor aquacultuur op het land van AquaMaof Aquaculture Technologies uit Israël, implementeren.

De eerste fase van het project zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 operationeel zijn.

Dankzij de RAS-technologie van AquaMaof kunnen viskwekerijen naast grote steden worden geplaatst, wat de transportkosten en de bijbehorende milieu-impact vermindert. De technologie omvat gepatenteerde technieken voor het recyclen van water met een minimale afvoer en een laag stroomverbruik, en maakt oogsten het hele jaar door mogelijk.

David Hazut, CEO van AquaMaof, zei dat de technologie schone visproductie mogelijk maakt in een gesloten, biobeveiligde, ziektevrije omgeving, “en ook zelfvoorziening mogelijk maakt in een tijd van verstoorde voedselproductie en toeleveringsketen.”

Hallvard Muri, voorzitter van de in Noorwegen gevestigde West Coast Salmon AS, zei dat het bedrijf voor AquaMao koos “om ons doel te bereiken om de leidende Amerikaanse West Coast-leverancier te worden van hoogwaardige, duurzaam gekweekte Atlantische zalm.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)