Reis vanuit je huis coronavirus vrij met een gids door Israël

Wij missen u hier in Israël zoals u Israël mist begrijpen wij uit de vele reacties die we dagelijks binnenkrijgen. Maar niet getreurd , zelfs tijdens deze coronavirus pandemie is het mogelijk door Israël te reizen, met een gids en virus vrij. We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje voor u.

Al eerder dit jaar hebben wij u laten weten hoe Israël te bezoeken vanuit uw eigen luie stoel, daar komen nu een aantal nieuwe mogelijkheden bij.

Tour in a Bag

“Ik gids al 20 jaar, en plotseling was ik helemaal verkleed en kon ik nergens heen”, vertelde Esti Herskowitz aan ISRAEL21C. “Ik hou van spelen en creëren, en dus moest ik iets doen om mijn passie voor begeleiden te verbinden met de mensen die ik normaal gesproken, begeleid.”

En zo vonden zij en haar man Ben, een grafisch ontwerper,  Esti’s “Roaring & Touring” Tour in a Bag uitgevonden uit.

De activiteitenset, met het thema Jeruzalemleeuwen, bevat benodigdheden zoals klei, stof, puzzelstukjes en garen, plus instructies voor het maken van een leeuwmozaïek, masker en vlag en andere ambachten die zijn ontworpen voor schoolgaande kinderen.

Het bevat een trivia-quiz, een Israëlische kaartzoekopdracht, een Hebreeuwse en Engelse woordzoeker, een leeuwverhaal en een quiz, een bijpassende game, een “ontmasker de Israëlische held” -game en meer.

Kies je eigen avontuur

Met de gratis 10-dagen rondleidingen van Taglit door Israël in de wacht, heeft deze organisatie samen met het Israëlische media en technologie bedrijf Eko een ‘eerste-in-zijn-soort’ interactieve online tour door Israël ontwikkeld onder de naam “Kies Uw Eigen Avontuur,”

Met de online tour onder leiding van de Israëlische gids Navee kunt u uw reisschema in realtime vormgeven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Masada of de Westmuur te “bezoeken”; een Arabische bistro of een veganistisch restaurant; Birthright’s Tel Aviv Center for Israeli Innovation of een lokale wijnmakerij. U kunt surfen op het strand van Tel Aviv of drijven in de Dode Zee.

Op elke locatie introduceert Navee lokale Israëli’s om een ​​dieper perspectief op de Israëlische cultuur te geven. De tour duurt ongeveer 10 minuten en je kunt het keer op keer doen met elke keer andere keuzes.

Virtuele missie van een week

Jewish National Fund-USA biedt virtuele Israëlische missies aan  die live worden geleid door een staf van 27 erkende Israëlische gidsen.

Elke “buslading” deelnemers beleeft een week lang toeren door bijbels en modern Israël, beroemde toeristische trekpleisters, off-the-beaten-path sites, JNF-projecten en verborgen pareltjes.

Tussenstops zijn de oude stad van Jeruzalem , het Ayalon Institute (War of Independence Secret Bullet Factory) in Rehovot , Rosh HaNikra , Acre (Akko), JNF’s Sderot Indoor Recreation Centre , Beersheva en Timna Park .

Je Zoom-ervaring van € 43 omvat een uur “reizen” van maandag tot en met donderdag, gevolgd door een pauze en daarna een gezellig diner / cocktailuurtje. Op vrijdag is er een pre-Shabbat-ervaring van een uur. De opbrengst komt ten goede aan het toerisme in Israël.

Bezoek de Machane Yehuda markt met Tali

In normale tijden neemt chef-kok Tali Friedman toeristen mee door de beroemde Machane Yehuda-markt in Jeruzalem, waarbij ze ingrediënten uitkiezen om te proeven en mee te nemen naar haar atelier in het hart van de markt om mediterrane delicatessen te bereiden.

Friedman, die ook voorzitter is van de Machane Yehuda Merchants ‘Association, zegt dat de pandemie de markt, waar een typische dag duizenden klanten zou zien, zowel Israëli’s als toeristen, heeft verwoest.

Daarom creëerde ze een Video on Demand-workshop van 80 minuten, Feast Market , die de ervaring online brengt.

Deelnemers betalen om de workshop te bekijken op iOS, Android, Apple TV, Roku of Chromecast. Ze krijgen een korte rondleiding over de markt en volgen Friedman vervolgens naar haar keuken, waar ze zes recepten demonstreert voor een authentiek Jeruzalemfeest. Er zijn extra kookworkshops op locatie gepland.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)