Percentage positieve coronabesmettingen stijgt weer in Israël

Schoolklassen 1 – 4 zijn weer gestart. Screenshot Channel 12

Maandagochtend maakte het ministerie van Volksgezondheid in Israël de nieuwe cijfers bekend van het aantal coronabesmettingen in Israël waaruit blijkt dat er niet alleen sprake is van een stijging in het besmettingspercentage maar dat ook de R-waarde is toegenomen.

De R-waarde bepaalt hoeveel anderen een met het coronavirus besmet persoon heeft besmet en is gestegen van 0,7 naar 0,8, nog steeds onder de kritieke grens van 1.

Daarnaast is bij de 21.115 mensen die zondag werden getest bij 3,2% een besmetting met het virus vastgesteld, waar dit percentage eind vorige week nog op 2,9% stond.

Cijfers van het ministerie van Volksgezondheid van maandag toonden aan dat er zondag 649 nieuwe gevallen van het coronavirus in Israël werden gediagnosticeerd en dat het dodental was gestegen tot 2554.

Het aantal actieve gevallen staat op 9800, met 372 patiënten in ernstige toestand, van wie 170 op de beademing zijn aangesloten. Nog eens 105 verkeren in matige toestand, terwijl de rest milde of geen symptomen vertoont.

De coronataskforce van de IDF waarschuwde maandag dat de stijging van het aantal positieve testresultaten in Israël erop zou kunnen wijzen dat de neerwaartse trend is geëindigd.

Israël heeft zijn dagelijkse coronabesmettingen sterk teruggebracht van ongeveer 9000 medio september tot enkele honderden eind oktober met een landelijke lockdown, die het twee weken geleden geleidelijk begon te verminderen.

Ondertussen zijn zondag de scholen voor de klassen 1 – 4 weer begonnen en wordt er rekening gehouden dat in de loop van de volgende week er de dagelijkse besmettingen zullen toenemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)