252 nieuwe immigranten van de ‘verloren stam’ in Israël aangekomen

Nieuwe immigranten uit de Bnei Menashe-gemeenschap stappen in Israël uit het vliegtuig. Foto door Eleonora Shiluv / Met dank aan het Ministerie van Aliyah en Integratie via Israel21C

Immigranten van de joodse “verloren stam” Bnei Menashe landden deze week op de luchthaven Ben-Gurion om een ​​nieuw leven op te bouwen in Israël, meldt ISRAEL21C.

Afkomstig uit het noordoosten van India, zou de Bnei Menashe-gemeenschap afstammen van de verloren stammen van Israël – met name de stam Menashe – die zich over de hele wereld hebben verspreid na de verovering van het land Israël door de Assyriërs in de achtste eeuw voor de gewone jaartelling.

De 252 nieuwe immigranten die deze week met de hulp van het Israëlische ministerie van Aliyah en Absorptie en de Shavei Israel- organisatie naar Israël zijn gekomen, sloten zich aan bij de 3000 man sterke Bnei Menashe-gemeenschap die al in het land is. In het noordoosten van India wachten nog zo’n 7000 leden van de gemeenschap op immigratie naar Israël.

Tot de immigranten van deze week behoren 50 gezinnen en 24 alleenstaanden, 43 kinderen van 12 jaar of jonger en 19 senioren van 62 jaar of ouder. Ze ondergingen een snel absorptieproces op de luchthaven en werden in quarantaine geplaatst volgens de in Israël geldende coronavoorschriften.

De nieuwe immigranten van Bnei Menashe ondergaan een snel absorptieproces op de luchthaven. Foto door Eleonora Shiluv / Met dank aan het Ministerie van Aliyah en Integratie via Israel21C.

“Het verhaal van deze unieke gemeenschap die haar band met het Joodse volk en het land Israël door de generaties heen heeft behouden, is krachtig en inspirerend en ik hoop vurig dat we binnenkort ook alle overgebleven Bnei Menashe alijah (immigratie) zullen zien maken,” zei Michael Freund, oprichter en voorzitter van Shavei Israel.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!