Antimicrobiële stoffen van Sonovia uit Israël nu ook in nieuwe auto’s gebruikt

Het antimicrobieel textiel. Foto Sonovia

Door de coronapandemie zijn veel mensen huiverig om in een auto te rijden vanwege het risico op ziektekiemen van anderen. Daarom zullen binnenkort veel automerken worden voorzien van antimicrobieel textiel van het Israëlische Sonovia Tech.

Tijdens een recent bezoek aan Israël maakte de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi de Mayo bekend dat de Adler Group, een tier 1-producent van componenten voor de auto-industrie, een overeenkomst heeft getekend met Sonovia waardoor het bedrijf textiel voor auto’s gaat ontwikkelen.

De stoffen voor vloerbedekking en andere delen van het auto interieur hebben dezelfde antivirale, antibacteriële eigenschappen als Sonovia’s wasbare mondkapjes, gemaakt in Israël, SonoMask, waarvan bewezen is dat ze voor minstens 99 procent effectief zijn tegen coronavirussen en andere virussen.

Tijdens de ondertekeningsceremonie op 30 oktober voorzag Sonovia de deelnemers van speciale SonoMasks met daarop de Israëlische en Italiaanse vlaggen.

De technologie, ontwikkeld aan de Bar-Ilan Universiteit, integreert zinkoxide-nanodeeltjes in de stof die microben en virussen neutraliseren.

Paolo Scudieri van de Adler Group ondertekende twee jaar geleden een overeenkomst met de Israel Innovation Authority voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de mobiliteitsindustrie. Scudieri werkte vervolgens samen met het Israëlische bedrijf Inlight, 20 jaar geleden opgericht door Roberta Anati om innovatie in de industrie te integreren.

De Adler Group heeft 65 productievestigingen in 21 landen en levert aan alle grote OEM’s (Original Equipment Manufacturers) voor auto’s.

Sonovia CTO Liat Goldhammer Steinberg zei dat de ontwikkelings- en testperiode naar verwachting ongeveer een jaar zal duren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)