Toeristen uit Bahrein verborgen hun nationaliteit tijdens bezoek aan de Tempelberg

Tempelberg met al-Aqsa moskee. Screenshot YouTube

Bezoekers uit Bahrein hebben afgelopen vrijdag tijdens hun bezoek aan de Tempelberg / al-Haram Al-Sharif hun nationaliteit niet op gegeven uit angst dat ze van de locatie zouden worden verdreven door hun ‘Palestijnse broeders’, aldus Army Radio.

Sjeik Khalid bin Ahmed al-Khalifa, een vertegenwoordiger van de Bahreinse monarch, begeleide de groep.

“Als we hen hadden verteld waar we vandaan kwamen, zouden ze ons hebben belet om de Tempelberg op te gaan”, zei al-Khalifa, die het King Hamad Global Center for Peaceful Coexistence leidt, tegen Army Radio.

“Al Aqsa is niet alleen van de Palestijnen. Het is van de hele moslimwereld. Het is ondenkbaar dat ze tegen iemand zeggen:” Je normaliseerde de betrekkingen met Israël, dan mag je niet in Jeruzalem bidden “, voegde de Bahreinse vertegenwoordiger eraan toe.

Al-Khalifa verklaarde dat 90% van de Bahreinse bevolking de normalisatieovereenkomst met Israël steunt, waaronder veel sjiieten, die volgens hem Israël zullen gaan bezoeken.

“In het verleden dachten we dat Israël alleen voor Joden was. We kwamen hier en ontdekten dat het andersom was. Er is een zekere coëxistentie, er is een acceptatie van de andere”, zei al-Khalifa tegen Army Radio. “Per slot van rekening, als de moslims of de bahá’ís onderdrukking of verhindering van hun religieuze eredienst hadden gevoeld, zouden ze Israël hebben verlaten.”

De Bahreinse vertegenwoordiger adviseerde Israëlische toeristen die van plan zijn Bahrein te bezoeken hun nationaliteit niet te verbergen of bang te zijn. “U wordt hartelijk ontvangen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)