De 6 grootste Israëlische ziekenhuizen gebruiken Aidoc-software om CT-scans te lezen

Foto Aidoc

Aidoc, een maker van op AI gebaseerde software voor radiologie, zei woensdag dat de zes grootste medische centra van Israël zijn technologie gaan gebruiken om CT-scans te analyseren voor ernstige aandoeningen zoals hersenbloeding, longembolie, beroerte en C- wervelkolomfracturen.

Hadassah Medisch Centrum in Jeruzalem, Sourasky Medisch Centrum (Ichilov) in Tel Aviv, Rabin Medisch Centrum in Petah Tikva, Assuta Medisch Centrum en het Shaare Zedek ziekenhuis sluiten zich allemaal aan bij het Haim Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer, het eerste ziekenhuis om de oplossingen van het bedrijf in Israël te implementeren. 

“We zijn er trots op dat we de eerste zijn die de oplossingen van het bedrijf gebruiken en zien al meer dan drie jaar dagelijkse waarde in het gebruik ervan”, zegt professor Eli Konen, directeur van de beeldvormende afdeling van Sheba. “Deze week waarschuwde het systeem een ​​patiënt met een longembolie, de radioloog had net een dienst achter de rug en er werd verwacht dat hij de scan de volgende dag zou bekijken. 

Gelukkig voor ons, Aidoc’s waarschuwing gaf prioriteit aan de scan aan een radioloog die bevestigde dat dit inderdaad een urgent geval was en belde onmiddellijk de eerste hulp om er zeker van te zijn dat de patiënt werd behandeld. Tegenwoordig hebben radiologen het gevoel dat ze een “extra paar ogen” hebben, wat ervoor zorgt dat onze patiënten de beste zorg krijgen in de kortst mogelijke tijd. “

De 6 ziekenhuizen vormen een aanzienlijk percentage van het medische systeem in Israël. “Het feit dat de Aidoc op de achtergrond meedraait, is een vangnet voor ons – voor doctoren is het een extra sterke ervaring. Er is een combinatie van mens en machine die samen zorgen voor nauwkeurige en snelle diagnoses aan onze patiënten ”, zegt professor Jacob Sosna, directeur van de beeldvormingsafdeling bij Hadassah.

“Het gebruik van technologie door stagiaires verbetert ook hun diagnostisch vermogen en vergroot het vertrouwen van artsen in hun initiële opleidingsfase – er is hier inderdaad een technologische sprong die vooral gaat over het verbeteren van de dienstverlening aan onze patiënten. Dankzij Aidoc worden bij spoedeisende patiënten de bevindingen eerder ontdekt. ​​”

Aidoc, een leider in AI-gezondheidszorg, is een van de 50 Genius-bedrijven van Time Magazine en de oprichters werden erkend in Forbes ‘lijst “30 onder 30”. De oplossingen van het bedrijf analyseren medische beeldvorming om een ​​van de meest uitgebreide AI-oplossingen op dit gebied te bieden. Aidoc wordt door radiologen over de hele wereld gebruikt en helpt hen bij het maximaliseren van hun klinische prestaties en het versnellen van de patiëntenzorg.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)