Opnieuw wordt geschiedenis geschreven; Israëlische delegatie onderweg naar Marokko

Het bestickerde El Al vliegtuig. Screenshot Twitter

Opnieuw wordt er geschiedenis geschreven en vliegt een Israëlische delegatie onder leiding van de Nationale Veiligheidsadviseur Meir-Ben Shabbat en een Amerikaanse delegatie onder leiding van Jared Kushner met de allereerste commerciële El Al vlucht van Israël naar Marokko.

De delegaties zullen in Marokko gesprekken voeren met de Marokkaanse koning en zijn adviseurs.

Volgens Israëlische media staan niet alleen het aangaan van diplomatieke betrekkingen op de agenda maar ook overeenkomsten op het gebied van water en energie.

Na de door de regering Trump bemiddelde normalisatieovereenkomsten tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan, is Marokko het vierde Arabische land wat in 2020 normale betrekkingen met Israël zal aangaat.

Het vliegtuig was beschilderd met de Hebreeuwse, Arabische en Engelse woorden voor “vrede” en een palmvormige Maghreb talisman voor geluk.

Leden van de Amerikaanse delegatie zeiden voor vertrek dat ze hoopten dat de officiële overeenkomsten tussen Israël en Marokko nog voor het vertrek van president Trump op het Witte Huis kunnen worden ondertekend.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)