Derde seizoen Shtisel in Israël op tv, over een paar maanden op Netflix

Screenshot video

Afgelopen week is het Yes-kanaal in Israël begonnen met het uitzenden van de eerste van negen afleveringen van het derde seizoen van Shtisel, de immens populaire serie over een ultraorthodoxe familie in Jeruzalem.

Het heeft maar liefst vier jaar geduurd voor de komst van het derde seizoen. De producenten werden overvallen door de populariteit van de serie, niet alleen in Israël, maar wereldwijd nadat Netflix de serie had aangekocht.

In het derde seizoen worden in 9 afleveringen de veranderingen en verschuivingen onthult bij de ultraorthodoxe Shtisel familie uit Jeruzalem.

Patriarch Shulem Shtisel (Dov Glickman) zoekt zeven jaar na de dood van zijn vrouw een match. Hij en zijn broer Nuchem (Sasson Gabai) botsen nog steeds, terwijl Akiva (Michael Aloni) en zijn verloofde, Libbi (Hadas Yaron), schijnbaar op weg zijn naar het huwelijksaltaar, maar ze blijven ruzie maken over zijn streven naar het maken van kunst.

Ruchami (Shira Haas, Emmy-winnaar voor haar rol in ‘Unorthodox’) en Hanina Tonik (Yoav Rotman) zijn hun eigen huwelijk aan het uitzoeken, terwijl haar ouders, Giti (Neta Riskin) en Lippe (Zohar Strauss), blijven discussiëren in hun gecompliceerde huwelijk.

Seizoen 3 zal over een aantal maanden beschikbaar zijn op Netflix, kondigde producer YES Studios aan. Seizoen 1 en 2 blijven op de streamingdienst beschikbaar en verdwijnen niet zoals geruchten op social media wilden doen geloven.

In Israël worden de nieuwe afleveringen van “Shtisel” Seizoen 3 wekelijks uitgezonden, met Engelse ondertitels beschikbaar op Yes VOD.

Werken aan het derde seizoen was als ‘thuiskomen’, zei Dikla Barkai, de producer van et eerste uur van ‘Shtisel’, die een van de eersten was die het door Ori Elon en Yehonatan Indursky geschreven script las.

Toen ze het ‘Shtisel’-script in 2010 las, zei Barkai tegen de Times of Israel, die ook werkte aan’ Srugim ‘, een veelgeprezen Israëlisch tv-programma over jonge modern-orthodoxe vrijgezellen in Jeruzalem,’ wilde ik stoppen met alles wat ik deed en gewoon alleen daaraan werken. Ik ben geen Jeruzalemiet en ik ben niet religieus, maar ik heb veel liefde voor de mensen die deze twee series hebben gemaakt.”

Tien jaar snel vooruit en “Shtisel” heeft verstrekkende effecten gehad, veel verder dan wat Barkai ooit voor de show had verwacht. Ze was er zeker van dat het zou slagen in Israël en “de rode loper van filmfestivals zou bereiken”, maar ze voorzag niet dat het zo immens populair zou worden onder kijkers over de hele wereld.

“Ik had nooit kunnen bedenken dat Netflix zo een effect zou hebben op de populariteit van de serie, maar Netflix bestond toen niet zoals het nu is”, zei Barkai, verwijzend naar de overgang van Netflix van een videohuurservice naar de wereldwijde content- en productiegigant die het nu is.

Dikla Barkai, producer van Shtisel. Foto met dank aan Dikla.

“Shtisel” heeft ook een blijvend effect gehad op de cast, van wie velen veel jonger en minder bekend waren toen de show in 2013 voor het eerst werd uitgebracht.

“Ze wilden allemaal deel uitmaken van het derde seizoen, maar het is een uitdaging om ze terug te brengen naar dezelfde plek, met hetzelfde soort salarissen en productie,” zei Barkai. “Dit is een bescheiden serie en een bescheiden productie, met een typisch Israëlisch budget. De acteurs zijn nu veel bekender, met andere verwachtingen en marktherkenning.”

Dat gezegd hebbende, zei Barkai dat ze nog steeds graag samenwerkt met elk lid van het “Shtisel” -team. “Er is een familiegevoel en teruggaan was gewoon het beste”, zei ze.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)