Massa van door de mens gemaakte materialen gelijk aan de biomassa van de planeet

Foto Anthropomass.org

Volgens een studie van het Weizmann Institute of Science in Israël is de massa van door mensen geproduceerde materialen – zoals beton, staal en asfalt – gelijk aan de biomassa van al het leven op de planeet.

Mensen voegen nieuwe gebouwen, wegen, voertuigen en producten toe in een tempo dat elke 20 jaar verdubbelt. Deze “betonnen jungle” zal naar verwachting tegen 2040 meer dan twee keer de totale biomassa van levende wezens wegen, aldus ISRAEL21C.

De op 9 december in Nature gepubliceerde studie, werd geleid door Emily Elhacham en Liad Ben Uri in het laboratorium van Prof. Ron Milo van de afdeling Planten- en Milieuwetenschappen van het Weizmann Institute of Science.

Ze schreven dat aan het begin van de 20e eeuw de door mensen geproduceerde “antropogene massa” slechts ongeveer 3% van de totale biomassa vertegenwoordigde. In iets meer dan een eeuw hebben we ons aantal verviervoudigd en dingen geproduceerd met een snelheid die de bevolkingsgroei ver overtreft.

Tegenwoordig is de hoeveelheid antropogene massa die elke week wordt geproduceerd meer dan het gemiddelde gewicht van elke persoon op aarde, aldus de onderzoekers.

“De studie biedt een soort ‘grote foto’ van de planeet in 2020… en laat zien hoeveel groter onze wereldwijde voetafdruk is geworden dan onze ‘schoenmaat’,” zei Milo.

“We hopen dat als we allemaal deze ietwat schokkende cijfers voor onze ogen hebben, we als soort onze verantwoordelijkheid kunnen nemen. “

Elhacham zei dat “door de door mensen gemaakte massa en biomassa in de afgelopen eeuw te vergelijken, we een extra dimensie van de groeiende impact van menselijke activiteit op onze planeet onder de aandacht brengen.”

Milo en Elhacham werkten samen met grafisch ontwerper Itai Raveh om een ​​website te maken, Anthropomass.org , om de situatie te illustreren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!