Dit is het wielrenteam van Israël Startup Nation voor 2021 o.l.v. Chris Froome

De Israel Start-Up Nation-wielerploeg heeft vandaag aangekondigd dat het klaar is met het samenstellen van zijn selectie voor het seizoen 2021. 32 renners uit Israël en 16 andere landen, waaronder negen nieuwe renners onder leiding van viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome. Het team is van plan om in januari in Israël bij elkaar te komen voor het grote trainingskamp voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Het team heeft zijn grootste selectie tot nu toe, mede door tweejarige contractverlengingen van de Canadese renner Guillaume Boivin en de Zwitserse renner Reto Hollenstein.

Ondanks COVID-19 had Israel Start-Up Nation een goed openingsseizoen in de WorldTour. We hebben onze eerste overwinningen op dit niveau behaald – inclusief Grand Tour-etappes ”, aldus mede-eigenaar van het team Sylvan Adams.

“Onze line-up voor volgend jaar is aanzienlijk uitgebreid, maar het houdt de kerngroep bij elkaar. We zijn van plan extreem competitief te zijn in de grootste races, waaronder grote rondes, monumenten en klassiekers. Ons trainingskamp voor het seizoen biedt de gelegenheid om iedereen bij elkaar te brengen en een band te vormen als een eenheid. Er komen spannende tijden aan,” aldus Adams.

In de afgelopen jaren heeft het team er een traditie van gemaakt om zijn trainingskamp voorafgaand aan het nieuwe seizoen in Israël te houden. Door gebruik te maken van het comfortabele winterweer van het land, is het trainingskamp ook een kans om de Israëlische wortels van het team en haar visie om Israël als fietsbestemming te promoten, te onderstrepen. 

Hoewel de coronacrisis van het trainingskamp dit jaar een meer gecompliceerde taak zal maken, is het team vastbesloten om al het mogelijke te doen om het tiendaagse kamp te houden, inclusief teambuildingactiviteiten en toeren door het land.

“We zien onszelf als ambassadeurs van Israël, en we hebben er vertrouwen in dat we het kamp kunnen houden en de gezondheid en veiligheid van onze rijders en personeel kunnen garanderen”, aldus Ido Shavit, de nieuwe CEO van Israel Cycling Academy.

Teammanager Kjell Carlstrom , de belangrijkste kracht achter het opbouwen van de selectie , sprak zijn tevredenheid uit over de samengestelde opstelling. “Het zal fascinerend zijn om te zien hoe goed we kunnen presteren tegen de gevestigde grote teams. We hebben een uitgebalanceerd rooster in de zin dat we resultaten kunnen behalen in alle soorten races, maar onze grootste kansen zijn bij etappekoersen. We zijn nog steeds underdogs voor overwinningen in het algemeen klassement , maar we kunnen in de mix zitten voor podiumplaatsen in het algemeen klassement. In de komende weken gaan we zitten om daar een spelplan voor op te stellen. ”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)