Elbit wint trainingscontract van 80 miljoen euro

Rotary-Wing MTC. Foto Elbit

Het Israëlische defensie-elektronica bedrijf Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat het een contract van 96 miljoen dollar heeft gekregen om een ​​Europees land te voorzien van zijn Rotary-Wing Mission Training Center en ondersteunende diensten om de helikopterpiloten en bemanningen van de luchtmacht, het leger en de marine op te leiden.

Het contract wordt uitgevoerd over een periode van negen jaar, met een optie om de onderhoudsdiensten met nog eens 10 jaar te verlengen.

De Rotary-Wing MTC is een genetwerkt multi-platform, missie-georiënteerd helikoptertrainingscentrum dat multi-level training zal geven aan helikopterpiloten en vliegtuigbemanningen van de strijdkrachten van de klant. Het nieuwe trainingscentrum zal realistische gesimuleerde tactische training mogelijk maken met behulp van alle helikoptersystemen in een breed scala aan missiescenario’s. De Rotary-Wing MTC put uit de unieke technologieën en opgebouwde operationele ervaring van de trainingscentra van de gevechtsvliegtuigen voor tactische missies.

Volgens Yoram Shmuely, General Manager van Elbit Systems Aerospace Division benadrukt het contract het groeiende belang dat de strijdkrachten hechten aan het gebruik van bewezen technologieën om de paraatheid te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)