Nieuw duurzaam Microsoft kantoor in Herzliya

De nieuwe Microsoft campus in Herzlyia. Foto Microsoft

Honderden van de 2000 werknemers van Microsoft Israël zijn de afgelopen dagen begonnen met hun verhuizing naar het nieuwe 46.000 vierkante meter grote Herzliya-campus van het technologiebedrijf. Verkoop- en marketingmedewerkers zijn al verhuisd en spoedig zullen de medewerkers van het ontwikkelingscentrum van het bedrijf volgen.

Bronnen in de industrie schatten dat het 18 maanden duurde om kantoorgebouw te bouwen en ongeveer NIS 350 miljoen (€ 88 miljoen) kostte.

Microsoft opereert in Israël via twee divisies: Microsoft Israël onder leiding van algemeen directeur Ronit Atad en Microsoft Israël R&D onder leiding van CVP en algemeen directeur Michal Braverman-Blumenstyk, aldus het financiële dagblad Globes.

Microsoft Israel R&D werd opgericht in 1991 en was een van de allereerste ontwikkelingscentra van het bedrijf buiten de VS. Het R & D-centrum heeft zich de afgelopen jaren gericht op cybersecurity en kunstmatige intelligentie. De overgrote meerderheid van de werknemers van Microsoft Israël werkt in ontwikkeling en de helft van hen in cyberbeveiliging.

Microsoft Israël zegt dat de nieuwe campus een innovatiecentrum omvat om de technologieën van het bedrijf aan klanten en partners te demonstreren, een centrum voor het ontmoeten van klanten en geavanceerde laboratoria voor het ontwikkelingspersoneel van het innovatiecentrum.

Het innovatielaboratorium van Microsoft Israël heet The Garage en is ontworpen om creativiteit te stimuleren in informatiebeveiliging, augmented reality en kunstmatige intelligentie. Het biedt medewerkers gratis toegang tot geavanceerde technologische apparatuur om prototypes te maken van hun nieuwe ondernemingen en technologische creaties. Het innovatielab zal een demonstratiecentrum bevatten om de technologieën van het bedrijf aan bezoekers te demonstreren, waardoor Microsoft dichter bij het lokale ecosysteem, de gemeenschap van ontwikkelaars, lokale partners en klanten komt. M12, het Venture Fund van Microsoft – zal ook op de campus worden gevestigd.

De huiskamer in de Microsoftcampus.

De werkplekken in de gebouwen zijn onderverdeeld in “buurten”, wat teamwork bevordert en de mogelijkheid creëert voor medewerkers om mensen van buiten hun groep te ontmoeten. Een overvloed aan natuurlijk licht, ergonomische meubels en natuurlijke vegetatie is geïntegreerd in de binnenruimtes.

Het gebouw heeft speelkamers, verpleegkamers, werkende balkons, een basketbal- en volleybalveld, een yogaruimte, een fitnessruimte van 1.000 vierkante meter, een muziekkamer en een hondenpark. Extra voorzieningen zijn onder meer postdiensten, was-service en een supermarkt. De Feed Your Mind-groep van Haim Cohen is verantwoordelijk voor de catering in de zes eetzones en de twee cafés, met maaltijdbezorging en afhaalservice.

Microsoft is de campus ontworpen met behulp van verschillende innovatieve groene technologieën, waaronder WaterGen, dat water genereert uit luchtvochtigheid, tweeëndertig test- en controlepunten van Wint-waterlekdetectietechnologie, een GreenWall-platform dat de groei van vegetatie bevordert.

Het gebouw is ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, gebruikmakend van enVerid, een luchtfiltratie en energiebesparend patent. De 800 vierkante meter fotovoltaïsche cellen zullen het gebouw van stroom voorzien.

Yashar Architects ontwierp de nieuwe campus, Vered Gindi Architects en Ami Szmelcman waren verantwoordelijk voor het interieur van het gebouw en Tidhar Group was verantwoordelijk voor de constructie. Campuskunstwerken zijn van Israëlische kunstenaars, samengesteld door de Gordon-galerij met een installatie van ontwerper Ron Arad.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)