Facebook blijft Fatah helpen hun boodschap van terreur te verspreiden

Foto via Facebook / PMW

Facebook blijft de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas dienen als platform om Palestijnen aan te moedigen geweld en terreur te gebruiken tegen Israël, zegt Media Watch (PMW).

Vooruitlopend op de aanstaande verjaardag van Fatah op 1 januari – gerekend vanaf Fatah’s eerste terreuraanslag tegen Israël in 1965 – plaatste de beweging bovenstaande afbeelding waarin wordt opgeroepen tot terreuraanvallen:

Tekst bovenaan foto boven: “The Fatah-beweging”
“Lang leve de verjaardag van het uitbreken van de moderne Palestijnse revolutie”

Tekst onderaan foto boven: “Staking omwille van het vaderland” [Officiële Fatah Facebook-pagina, 10 december 2020]

Een andere Fatah Facebookpost stelt dat “vrede begint” en “oorlog uitbreekt vanuit Palestina”, terwijl een afbeelding wordt getoond van een gemaskerde man die naar de kijker wijst. Aan de linkerkant is een gemaskerde man met een steen en aan de rechterkant een gemaskerde man met een mes. Onder hen is een massa gemaskerde mannen en een vlam in het midden:

Foto Facebook / PMW

Tekst bovenaan: “De Fatah-beweging”
Lang leve de verjaardag van het uitbreken van de moderne Palestijnse revolutie”

Tekst onderaan: “Vrede begint vanuit Palestina en oorlog breekt uit vanuit Palestina” [Officiële Fatah Facebook-pagina, 10 december 2020]

Palestinian Media Watch (PMW) heeft al diverse keren gewezen op het “partnerschap ” van Facebook en Fatah en dat Facebook de ogen sluit voor Fatah’s Facebookposts die oproepen tot terreur en geweld. 

PMW’s rapporten en campagne tegen Fatah’s gebruik van Facebook hebben geleid tot de tijdelijke sluiting van Fatah’s pagina, maar ondanks Fatah’s herhaaldelijk gebruik van het platform om terreur aan te prijzen, blijft Facebook ervoor kiezen Fatah van dienst te zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)