Op dinsdag zijn 152.000 mensen in Israël gevaccineerd, aantal besmettingen blijft toenemen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid deelde woensdag morgen mee dat er op dinsdag ruim 152.000 mensen tegen het coronavirus zijn gevaccineerd. Tegelijkertijd werd ook bekendgemaakt dat het aantal nieuwe besmettingen op dinsdag tot 5583 was gestegen.

Dinsdag werden er 97.593 mensen op het coronavirus getest waarvan er bij 5,7% een positief resultaat werd gemeld, wat neer komt op 5583 nieuwe patiënten.

Er zijn nu 40.929 actieve besmettingsgevallen in Israël, daarvan verkeren er 609 in ernstige toestand met 159 van hen aangesloten op beademingsapparatuur. Het dodental staat nu op 3292.

De resultaten van de huidige lockdown zullen pas over een dag of 10 zichtbaar worden, maar het ziet er vooralsnog niet naar uit dat het verschil groot zal zijn.

De meeste besmettingen doen zich voor in ultraorthodoxe en Arabische steden en wijken, waar weinigen zich aan de regels voor sociale afstand houden of een mondkapje dragen.

Tegelijkertijd deelde de minister van Volksgezondheid, Yuri Edelstein, mee dat er op dinsdag ruim 152.000 mensen tegen het coronavirus waren ingeënt. Het doel van 150.000 dagelijkse vaccinaties is daarmee bereikt.

Er zijn sinds dinsdagavond ruim 650.000 mensen gevaccineerd, een ongekend aantal en het hoogste ter wereld.

Drie weken na de eerste vaccinatie ontvangt iedereen de tweede vaccinatie, pas daarna kan worden gesproken van bescherming tegen het coronavirus.

Israël heeft zijn vaccinatiecampagne opgevoerd te midden van een derde nationale lockdown, die zondagavond van kracht werd om een ​​heropleving van de besmettingen te beteugelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)