Start-Up Nation Central lanceert UAE-IL Tech Zone, een gedeelde innovatiegemeenschap

Foto via UAE-IL Tech Zone

Start-Up Nation Central (SNC), Nobex, Hybrid en Fusion LA hebben de lancering aangekondigd van de ‘UAE-IL Tech Zone‘. De zone, die de eerste is in zijn soort, heeft tot doel de innovatie, technologie en zakelijke ecosystemen in Israël en de VAE met elkaar te verbinden, aldus een persbericht van SNC.

De zone is opgericht door Noa Gastfreund, Managing Director van Hybrid, een accelerator voor beginnende start-ups met ten minste één van de oprichters uit de Arabische gemeenschap; Basil Farraj, de CEO van Nobex Technologies; en Guy Katsovich, medeoprichter van Fusion LA, een organisatie die Israëlische technologie-ondernemingen helpt Amerikaanse markten te bereiken.

“Het doel van de gemeenschap is om een ​​culturele en zakelijke brug te slaan tussen de twee landen door middel van innovatie en technologie”, zegt Michal Seror, directeur van Community Development bij Start-Up Nation Central.

“Onze ervaring bewijst dat gemeenschappen een van de meest succesvolle hefbomen zijn voor het bevorderen van zakelijke samenwerking. We nodigen ondernemers, senior bedrijfsleiders en overheidsfunctionarissen en technologiebedrijven uit om lid te worden van onze exclusieve gemeenschap,” aldus Seror.

Vanwege het coronavirus werkt de UAE-IL Tech Zone alleen via LinkedIn, hoewel er plannen zijn om op fysieke locaties bijeen te komen voor een verscheidenheid aan delegaties, workshops, conferenties en rondetafelgesprekken die door beide landen worden georganiseerd. In 2021 zal een volwaardig online platform worden gelanceerd om discussies te houden in fora over hightechinvesteringen, fintech, cyber, landbouw, slim transport en meer.

Start-Up Nation Central is een non-profitorganisatie die internationale bedrijven, industrieën en overheden wil verbinden met het Israëlische tech-ecosysteem. Fusion LA is een door durfkapitaal gesteunde accelerator die Israëlische ondernemers helpt om Amerikaanse markten te betreden.

Nobex biedt audio-oplossingen voor omroepen en podcasters, met in totaal meer dan 30 miljoen gebruikers. Ten slotte is Hybrid een acceleratorprogramma dat deel uitmaakt van de 8200 alumni-organisatie die tot doel heeft de Israëlische Startup Nation te diversifiëren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)