Israëliërs en toeristen kunnen met app voor het openbaar vervoer betalen

Screenshot moovitapp.com

Moovit en Pango, twee van Israëls populairste transportapps met miljoenen gebruikers, werken samen om de betalings- en reiservaring voor passagiers te verbeteren. De samenwerking maakt de weg vrij om informatie over het openbaar vervoer, hulp bij reisplanning en eenvoudig mobiel betalen voor de rit in één app samen te voegen.

Moovit, een startup die in mei door Intel Corp. werd overgenomen voor ongeveer 1 miljard dollar, is een gratis crowdsourced-applicatie die realtime informatie biedt over de dienstregeling van het openbaar vervoer in Israël en in het buitenland, en wordt door 80 miljoen rijders in 3.100 steden in 102 landen, waaronder Nederland, gebruikt.

Met de Pango-app kunnen gebruikers in Israël betalen voor parkeren, tolwegen, reddingsdiensten, tankdiensten en zelfs aankopen bij Sonol gemakswinkels. Pango levert de technologie voor gebruikersaccounts en betalingsverrekening in de nieuwe app.

De nieuwe dienst zal volgens een verklaring een revolutie teweegbrengen in de betaling voor het openbaar vervoer in Israël, aangezien gebruikers hun tarieven kunnen betalen via de Moovit-app zonder dat ze vooraf een bus-tram-treinkaartje hoeven te kopen en opwaarderen, de zogenaamde Rav Kav-kaart en zonder zorgen om het kaartje te verliezen of te vergeten.

Rav Kav-kaarten worden gebruikt in het openbaar vervoer, maar kunnen een probleem zijn voor eenmalige gebruikers of toeristen die de kaart niet hebben, aangezien bussen geen kaartjes meer aan boord verkopen.

Nu kunnen rijders betalen met de Moovit-app, die beschikbaar zal zijn op alle bussen in Israël, en vanaf 1 februari ook beschikbaar zal zijn op de Israëlische spoorwegen en de ondergrondse kabelbaan Carmelit in Haifa, aldus de verklaring. De Rav Kav-kaart blijft natuurlijk een optie voor ticketing en betaling.

1) download de app. 2) scan de qr code van bestemming 3) stap in de bus

De nieuwe app berekent de ritten van passagiers aan het einde van elke maand en brengt deze met terugwerkende kracht in rekening. Het tarief voor elke reis wordt berekend volgens een nieuwe formule die is vastgesteld door het Ministerie van Transport. Het berekent de kosten van de reis op basis van de afgelegde afstand tussen zes zones, met een dagelijkse bestedingslimiet.

Met de app hoeven passagiers zich niet vooraf te committeren aan een maand-, week- of dagpas. Ze betalen pas aan het einde van de maand voor de werkelijk gemaakte ritten. Verlaagde tarieven, zoals voor jongeren, studenten, senioren en gehandicapten, moeten een aanvraag indienen voor de korting op de app.

Nadat het registratieproces is voltooid, kunnen gebruikers de Moovit-app starten bij het instappen in een bus en de optie “Valideren” selecteren. De camera van de telefoon zal worden geactiveerd om een ​​QR-codesticker te scannen die zich bij de deuren van alle bussen in Israël bevindt. Na het scannen selecteren gebruikers een bestemmingsstation of reisafstand, tikken ze op bevestigen en het validatiescherm verschijnt. Deze wordt op verzoek aan de chauffeur of een kaartjescontroleur getoond.

Na het scannen van de eerste QR-codesticker op de eerste bus, kunnen reizigers 90 minuten lang op alle andere bussen rijden zonder extra kosten, zoals momenteel het geval is, hoewel ze de QR-code op elke bus die ze binnenstappen, moeten scannen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)