Israëlische veiligheidsdiensten arresteren Palestijnse verdachte van moord op Esther Horgen

Esther Horgen B’DE. Foto via familie

De IDF heeft meegedeeld dat een verdachte van de moord op Esther Horgen B’DE, is gearresteerd in een gezamenlijke operatie van de Israëlische politie, de IDF en de grenspolitie.

Esther Horgen, een moeder van zes kinderen, ging zondagmiddag zoals gebruikelijk joggen in het Reihan bos vlakbij haar huis in Tal Menashe. Toen ze niet terug kwam bracht haar man Binyamin de politie en veiligheidsdiensten op de hoogte waarna er onmiddellijk een zoektocht werd gestart.

Haar lijk werd in de vroege uren van maandag gevonden, waarbij al snel duidelijk werd dat het hier ging om een terroristische aanslag.

De gearresteerde verdachte. Foto IDF woordvoerders eenheid

Defensie-functionarissen zeiden donderdag dat de verdachte een 36-jarige Palestijnse man uit Tura was (het gebied rond de Palestijnse stad Jenin) en nu door de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet wordt ondervraagd.

Berichten in Palestijnse media geven aan dat de man al eerder in Israëlische gevangenissen had gezeten voor “voor zaken gerelateerd aan veiligheid”, zoals het wordt omschreven.

De verdachte word weggebracht. Foto IDF woordvoerders eenheid

Minister van Defensie Benny Gantz zei in een persverklaring: “Zoals altijd hebben we alle middelen gebruikt die de Israëlische veiligheidstroepen ter beschikking stonden om snel een verdachte te vinden en in hechtenis te nemen in de schokkende moord op Esther Horgan, moge ze rusten in vrede.”

“De IDF en andere veiligheidstroepen zullen elke terrorist vinden en terrorisme uitroeien waar en wanneer het de kop opsteekt,” aldus Gantz.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)