President Rivlin brengt condoleance bezoek aan familie van Esther Horgan

President Rivlin tijdens zijn condoleance bezoek, zittend naast de man van Esther. Foto Mark Neyman (GPO)

President Rivlin heeft donderdag een condoleance bezoek gebracht aan de familie van Esther Horgan B’DE in Tal Menashe in Samaria. Esther werd afgelopen maandag vermoord gevonden in het Reichan Forest nadat ze op zondag was gaan joggen. De president werd bij zijn bezoek begeleid door Yossi Dagan, het hoofd van de regionale raad van Shomron.

De president ontmoette Esthers echtgenoot Binyamin en hun kinderen en hoorde over haar levensvreugde en de hulp en steun die ze bood aan alle mensen in de buurt. Haar man Binyamin vertelde de president over haar leven en hoe ze het goede in iedereen zag. “Esther bracht licht in de wereld. Dat is hoe ze leefde en zo heeft ze ons gezin opgevoed en grootgebracht, ” zei Binyamin.

“Je hebt deze prachtige plek gebouwd om groot te brengen, lief te hebben en met de wens deel uit te maken van dit land en het leven van anderen niet moeilijk te maken”, zei de president, eraan toevoegend dat hij de afgelopen dagen over Esther had gelezen  en was diep ontroerd door de positieve geest die bij haar in het leven was. “Jij en degenen zoals jij zijn de huidige zionisten.”

Binyamin, de echtgenoot van Esther, zei: “Ze werkte er niet alleen aan, ze leefde ook om de betekenis van het goede in elke persoon te zien en geloofde erin.” 

Odelia, hun oudste dochter, vertelde de president over de speciale band met haar moeder en zei: “Mijn moeder was mijn beste vriendin. Ze was een ruggengraat voor mij. Als oudste weet ik dat zij en ik samen naar elkaar toe groeiden en elkaar hielpen om te groeien. Ze was er voor alles wat ik nodig had. “

De president luisterde naar haar en zei: “Een moeder is een moeder en de pijn is ondraaglijk, het verlies is zo groot.”

Odelia sprak over de liefde van haar moeder voor de natuur. “Toen mama en ik spraken over haar favoriete uitzicht, het uitzicht dat haar hart en ziel opende en waar ze zich vrij voelde, zei ze dat de bossen en bergen haar favoriet waren. Het is enige troost dat haar begraafplaats dat uitzicht heeft en dat ze zich nu vrij voelt. “

Avigail, de jongste dochter van Esther, voegde eraan toe: ‘Ik heb van mama geleerd over alle aspecten van het leven, over relaties, over mentale en fysieke gezondheid en hoe belangrijk ze zijn. Ik heb van haar geleerd hoe belangrijk het is om iedereen te accepteren. Ik kan niet geloven dat ik geen kracht meer van haar zal krijgen en dat ze me niet meer zal leiden. “

“De leegte is enorm en de pijn is enorm, maar je kunt doorgaan in haar licht en op haar manier”, reageerde de president. ‘Je hebt een geweldige, hechte familie, je vader, je zussen en je broer. Je was gezegend met zo’n geweldige moeder, en je had een partner, een metgezel en een hulpverlener. ” 

Bij zijn vertrek sprak de president de wens uit dat het gezin geen verdriet meer zou kennen en wenste hij hun in de nabije toekomst gelukkige tijden toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)