Israëlische bedrijven halen in 2020 een recordbedrag aan kapitaal op

Logo Startup Nation.

Ondanks de economische neergang door de coronapandemie hebben Israëlische bedrijven in 2020 een recordbedrag aan kapitaal opgehaald, waarmee ze andere landen aanzienlijk overtreffen.

Volgens een rapport van de Israëlische non-profitorganisatie Start-Up Nation Central hebben Israëlische bedrijven vanaf het begin van de maand 9,5 miljard dollar aan kapitaal opgehaald, 24% meer dan het totaal in 2019 toen er 7,7 miljard dollar werd geïnvesteerd in Israëlische bedrijven.

Volgens het rapport zullen Israëlische bedrijven dit jaar voor het eerst meer dan 10 miljard dollar aan kapitaal ophalen. De totale investeringen in Israëlische bedrijven zijn meer dan verdrievoudigd sinds 2014, toen bedrijven 2,6 miljard dollar ophaalden.

Het grootste deel van het kapitaal was afkomstig van buitenlandse investeerders. De leidende categorieën waren cyberbeveiliging, waar 2,5 miljard dollar werd opgehaald, en financiële technologie, die 1,7 miljard dollar aan investeringen ophaalden.

Het recordjaar voor Israëlische bedrijven staat in schril contrast met wereldwijde kapitaalinvesteringen. De VS zagen de financiering met 5% toenemen en Europa met 1%, terwijl in Azië de investeringen in het algemeen met 15% afnamen en in Zuid-Amerika de financiering met 21% kelderde. Wereldwijd daalden de investeringen met 4%.

Volgens het rapport is het relatieve succes van Israëlische bedrijven waarschijnlijk te danken aan de wereldwijde vraag naar Israëlische technologie, de snelle aanpassing van de Israëlische industrie aan de veranderingen, haar cumulatieve technologische knowhow en haar wereldwijde reputatie als hightech-krachtpatser.

“De cijfers wijzen op een hoog niveau van wereldwijd vertrouwen in de Israëlische tech-industrie”, zei Eugene Kandel, CEO van Start-Up Nation Central, maar hij waarschuwde “dat het aantal nieuwe startups dat elk jaar wordt opgericht al drie jaar aan het afnemen is en dat ook 2020 een afname vertoonde bij de financiering rondes in een vroeg stadium”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)