Zaterdag was het 6 maanden geleden dat de demonstraties tegen Netanyahu begonnen

Demonstratie in Jeruzalem. Screenshot KAN nieuws

Voor de 25ste week, en precies zes maanden na de start van de wekelijkse protesten tegen premier Netanyahu, werd er door heel Israël gedemonstreerd waarbij de belangrijkste demonstratie, zoals gebruikelijk, weer in Jeruzalem plaatsvond.

Maar deze keer verzamelden demonstranten zich ook buiten het Sheba Medical Center in Tel Hashomer waar premier Netanyahu live op tv als eerste in Israël werd gevaccineerd tegen het coronavirus.

Zoals gebruikelijk vonden er door het hele land kleinere demonstraties plaats waarbij men zich had verzameld op bruggen, pleinen en viaducten.

In Jeruzalem trokken zo een 1000 demonstranten vanaf de Chord bridge naar het plein in de buurt van de residentie van de premier.

In Netanya vond een demonstratie met auto’s plaats waarbij men luidt toeterend rond reed.

Ook in de buurt van het huis van plaatsvervangend premier Benny Gantz in Rosh Ha’ayin vond een kleine demonstratie plaats.

In Ness Ziona kwamen honderden demonstranten voor de tweede keer bijeen nadat anti-Netanyahu-activisten vorige week het doelwit waren van graffiti op hun huizen. Tegenover hen stonden verschillende pro-Netanyahu-demonstranten die borden omhoog hielden met de tekst “verraderlijke linksen” en “vijandige linksen”.

Leden van de groep “Guardians of the Fortress”, die zichzelf omschrijven als veteraan Likud-leden en wekelijks tegen Netanyahu demonstreren in Tel Aviv, waren deze keer ook aanwezig bij de demonstratie in Ness Ziona.

Demonstranten eisen het aftreden van Netanyahu te midden van zijn strafproces in drie corruptiezaken en zijn wanbeheer van de coronavirus pandemie.

De modelonderzeeërs die al maanden zichtbaar zijn bij de wekelijkse protesten, waren ook nu weer onderdeel van de demonstratie in Jeruzalem. De protestgroep “Investigation Now”, blijft eisen dat de Israëlische wetshandhavingsinstanties de zogenaamde onderzeeboot-affaire onderzoeken en een nationale onderzoekscommissie instellen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!