King David Hotel in Jeruzalem viert 90e verjaardag

King David hotel. Foto Dan Hotels

Net als alle hotels in Israël – behalve de hotels die worden gebruikt voor in quarantaine geplaatste gasten – is het King David hotel officieel gesloten. In de praktijk heeft het gedurende de pandemie doorgewerkt in overeenkomst met de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid.

Het beroemde hotel biedt nog steeds onderdak aan bezoekende staatshoofden, premiers, ministers van Buitenlandse Zaken en verschillende buitenlandse delegaties, die Israël tijdens de coronapandemie in hoge frequentie blijven bezoeken.

Gedurende een aantal weken diende het dit jaar ook als het onofficiële kantoor van premier Benjamin Netanyahu terwijl zijn kantoor werd gerenoveerd. Het was een logische keuze, gezien Netanyahu’s frequente bezoeken door de jaren heen aan het iconische hotel om bezoekende hoogwaardigheidsbekleders te ontmoeten.

Het oudste luxehotel in Israël waarvan de bouw werd voltooid op 30 december 1930, werd begin 1931 officieel geopend.

Lobby van het King David hotel. Foto Dan hotels

Toen de algemeen directeur van het hotel, Tamir Kobrin, afgelopen juli werd geïnterviewd voor het supplement In Jerusalem van The Jerusalem Post, zat hij vol met ideeën voor de viering van het 90-jarig jubileum van het hotel.

Het hotel was toen volledig gesloten en Kobrin verontschuldigde zich bij zijn interviewer omdat hij haar niet eens een kopje koffie kon aanbieden. Maar deze week waren de zaken anders. Er waren twee of drie mensen in de lounge en een half dozijn in de coffeeshop, waar momenteel alle maaltijden worden geserveerd.

Vanwege de vereisten van het ministerie van Volksgezondheid is het uitgebreide ontbijtbuffet, waar het King David beroemd om is, tot nader order in de wacht gezet en krijgen gasten à la carte van een beperkt menu.

Foto Dan Hotels

Het gala-evenement dat de algemeen directeur had gepland voor het 90-jarig jubileum van het hotel is eveneens voor onbepaalde tijd opgeschort, hoewel er het hele jaar door een reeks zullen evenementen zal.

Kobrin is voorzichtig optimistisch dat er in de zomer geleidelijk verandering zal komen, maar tijdens een periode van grote onzekerheid weet hij niet zeker of het toerisme met een hausse of een straaltje nieuw leven zal worden ingeblazen.

Ondertussen begint 2021 goed voor het hotel, met het geplande afscheidsbezoek van de Amerikaanse vice-president Mike Pence, vlak voor de wisseling van de wacht in het Witte Huis.

De Amerikanen hebben 400 kamers besteld. Het King David heeft geen 400 kamers, zodat een gedeelte van de delegatie in het Waldorf Astoria zal worden ondergebracht, op vijf minuten loopafstand.

De grote uitdaging, zei Kobrin, is het personeel – niet alleen voor het King David, maar voor de hotelsector als geheel. Twee van de belangrijkste kwaliteiten van elk hotel zijn service en eten.

Een goede kok blijft, ook in slechte tijden, een kok, ook al neemt hij tijdelijk ander werk aan. Maar wat betreft ander hotelpersoneel: als ze elders een goede baan vinden, zullen ze waarschijnlijk niet terugkeren naar hun oude werkkring. 

Wat betreft de industrie als geheel, is Kobrin bezorgd dat het Israëlische hotelpersoneel niet in staat zal zijn om te voldoen aan de uitstekende en hoge service normen van de Golfstaten, waar de hotelservice absoluut fantastisch is. 

Foto Dan hotels

Als Kobrin wordt gesuggereerd dat hij werknemers uit de Golf kan importeren, lacht hij en antwoordt hij dat hij dat niet kan doen zolang Israëliërs zonder werk zitten. “Ik moet de eerste prioriteit geven aan de lokale bevolking.

Wat betreft het 90-jarig jubileum van het hotel, zullen er verschillende tentoonstellingen in het hotel komen inclusief een verandering van de handtekeningententoonstelling.

Iedereen die naar het hotel komt, of het nu gaat om een ​​verblijf of een evenement, is altijd gefascineerd door de lange rij handtekeningen van beroemde gasten.

Facsimile’s van de handtekeningen zijn vergroot en kunnen langs de hoofdgang van het hotel worden bekeken. De tentoonstelling met foto’s van beroemde gasten zal ook worden bijgewerkt en er is een nieuwe film over het hotel in aantocht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)