MDA bouwt ​​nieuwe raketbestendige nationale bloedbank

De zes verdiepingen tellende faciliteit wordt gebouwd in de stad Ramle en zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 worden voltooid.
Artist Impression van de nieuwe bloedbank. Foto MDA

De hulpverleningsorganisatie Magen David Adom zei maandag dat het 10 miljoen dollar extra aan financiering had binnengehaald om Israëls nieuwe state-of-the-art nationale bloeddienstencentrum te voltooien. Het enorme project, dat in totaal 130 miljoen dollar kost, zal van Israël het enige land ter wereld maken met een ondergrondse bloedbank, veilig tegen aanvallen met raketten, chemische of biologische aanvallen en aardbevingen.

De zes verdiepingen tellende faciliteit wordt gebouwd in de centrale stad Ramle en zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 worden voltooid.

De maandag aangekondigde schenking kwam van de Marcus Foundation, genoemd naar Bernard Marcus, een Amerikaanse miljardair en oprichter van Home Depot, en zijn vrouw Billi. Het echtpaar schonk eerder 25 miljoen dollar aan het project voordat de bouw in 2016 begon.

Artist impression nieuwe bloedbank. Foto MDA

De bloedvoorraad van Israël wordt momenteel verwerkt en opgeslagen in een faciliteit in Ramat Gan’s Sheba Medical Center, die onbeschermd is tegen aanvallen en rampen. De labs, bloedopslag en donorkamers zijn kwetsbaar en omgeven door ramen.

De faciliteit, de enige bloedbank en verwerkingscentrum van het land, barst bovendien uit zijn voegen. Het complex werd gebouwd in 1985 om een ​​bevolking van 5 miljoen te dienen, maar vandaag telt Israël meer dan 9 miljoen inwoners. Naar verwachting zal dit aantal tot 15 miljoen groeien 2048.

De nieuwe faciliteit in Ramle zal bestaan ​​uit zes verdiepingen, een aangrenzend MDA-logistiek centrum en parkeerplaatsen voor mobiele bloedafname, ambulances en donoren.

Op de bovenste drie verdiepingen komen ruimtes voor bloeddonaties, een trainingscentrum en het administratieve centrum van de faciliteit. De onderste drie verdiepingen, die ondergronds liggen, worden beschermd volgens de specificaties van het Home Front Command en de National Security Agency, hier wordt ook het bloed opgeslagen en verwerkt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)