Nieuwe synagoge voor de MDA ingewijd

Rabbijn Shlomo Amar en MDA directeur Bin. Foto MDA

Een nieuwe synagoge voor Magen David Adom (MDA) is tijdens een ceremonie door de opperrabbijn van Jeruzalem, rabbijn Shlomo Moshe Amar, ingewijd in het Or Yehuda-hoofdkwartier van Magen David Adom . Tijdens de ceremonie, gehouden in overeenstemming met de gezondheidsrichtlijnen voor het coronavirus, plaatste Amar de mezoeza van de nieuwe synagoge bij de ingang en schreef hij het eerste vers in een Thora-rol voor de synagoge.

“Het is een heel speciale dag dat Magen David Adom niet alleen een nieuw gebouw heeft, maar door een mezoeza op de deur van de synagoge te plaatsen, ook de synagoge inwijd”, zei Amar.

“Jullie werken met enorme toewijding aan allen die uw diensten moeten bereiken, waar ze ook zijn. Wanneer een arts of een paramedicus of een andere medische professional hun werk doen, worden zij gezegend door God. Moge God met u zijn, en u zegenen”, aldus de rabbijn.

”MDA-directeur-generaal Eli Bin sprak ook bij de inwijding, waarbij hij Amar bedankte en de sponsors van de synagoge, Dr. Brouno en mevrouw Aliza Lellouch, bedankte, die een donatie deden via de MDA Friends Society in Frankrijk. 

Bin sprak zijn dankbaarheid uit dat de donateurs ervoor hebben gekozen om de organisatie te steunen omdat deze ” de klok rond tegen het coronavirus vecht “.

De donateurs legden ook een verklaring af waarin ze hun vreugde uitten dat ze deel uitmaakten van de stichting van de synagoge, zeggende: “Dit is een plaats van studie en gebed voor de teams van Magen David Adom, die voor ons leven in Israël zorgen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)