Opnieuw ruim 5200 nieuwe besmettingen in 24 uur, IDF gaat corona afdeling weer openen

IDF medici in de IDF corona afdeling in het Rambam ziekenhuis in oktober. Foto IDF woordvoerders eenheid

Volgens donderdagochtend naar buiten gebrachte gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zijn er op woensdag 5253 mensen positief op het coronavirus getest. De IDF heeft bekendgemaakt voorbereidingen te treffen om de coronavirus afdeling in het Rambam ziekenhuis in in Haifa weer te heropenen.

Volgens het ministerie zijn er op woensdag 96.835 coronavirus testen uitgevoerd waarvan 5,5% positief terug kwamen.

In totaal zijn er nu 42.402 mensen met het virus besmet waarvan 639 in een ernstige toestand verkeren, met 165 van hen die aan de beademing zijn aangesloten. Het dodental sinds het begin van de pandemie bedraagt ​​nu 3.314.

Vanwege de stijging van het aantal viruspatiënten treft de IDF voorbereidingen om de in november gesloten IDF coronavirus afdeling in het Rambam ziekenhuis te heropenen. De IDF verwacht dat de afdeling volgende week zal openen en opnieuw gezamenlijk zal worden gerund door de IDF en het ziekenhuispersoneel.

De coronavirus tsaar, professor Nachman Ash zei in een bijeenkomst met hoofden van lokale autoriteiten dat hij een groot vraagteken zet bij de huidige lockdown en dat het ministerie van Volksgezondheid zal moeten aanbevelen om de lockdown, die Israël zondagavond is binnengegaan, aan te scherpen.

Ondanks de lockdown zijn scholen in zogenaamde oranje en groene gebieden open, en gaan meer mensen naar hun werk dan gedacht. Wel zijn de meeste winkels gesloten en vindt er geen take-out bij restaurants plaats.

Opgemerkt moet worden dat de eerste resultaten van het succesvolle vaccinatie programma in Israël pas tegen eind januari zichtbaar zullen zijn omdat er tussen de eerste en tweede vaccinatie 3 weken zitten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)