Palestijnse Autoriteit gebruikt muziek om geweld te promoten

Screenshot YouTube

Door haar toezeggingen onder de Oslo-akkoorden, de routekaart, Annapolis en vele aanvullende mondelinge toezeggingen internationaal te negeren, heeft de Palestijnse Autoriteit (PA) nooit afstand genomen van geweld en terreur tegen Israël.

Integendeel, ze hebben herhaaldelijk aangekondigd zich eraan te houden: in toespraken van PA-functionarissen, op officiële evenementen, in PA-tv-programma’s, op posters en in tekenfilms, of in liedjes en muziekvideo’s. 

Ze blijven terroristen die gruwelijke moorden hebben gepleegd, eren en belonen, zelfs in de afgelopen jaren. De PA gebruikt alle beschikbare middelen om de Palestijnen duidelijk te maken dat geweld en terreur altijd een optie zijn in de “strijd” voor “Palestina” en de vernietiging van Israël.

Een van die middelen zijn liedjes. Eén nummer in het bijzonder benadrukt het feit dat de Palestijnen geweld gebruiken en dit nooit zullen opgeven: My Weapon Has Emerged (Mijn wapen is opgedoken). Het zich herhalende refrein verklaart: “Er is geen kracht ter wereld die het wapen uit mijn hand kan halen.”

In een quiz over de Palestijnse muziekgeschiedenis presenteert de PA dit lied momenteel als een van de Palestijnse nationale liederen die “onze nationale identiteit uitdrukken” en “ons fascineren met waarden en betekenissen”.

Veelbetekenend is dat niet alleen de woorden het gebruik van geweld vieren, maar ook de beelden die PA TV eraan heeft toegevoegd. Terwijl het nummer speelt, worden beelden getoond van gemaskerde Palestijnen die wapens dragen, aanvallen en schieten. Om er geen twijfel over te laten bestaan ​​op wie dit geweld gericht is en dat moorddadige terreur het doel is, is een afbeelding van een Israëlische begrafenis ingevoegd, waarop soldaten een kist dragen die in een Israëlische vlag is gedrapeerd:

Officiële PA TV-verteller: “Omdat liedjes een fundamenteel onderdeel zijn van onze cultuur en ze onze nationale identiteit uitdrukken … en omdat deze liedjes aanwezig zijn in ons bewustzijn en ons nog steeds betoveren met waarden en betekenissen … Het is hier: “Melodie van een vaderland. “

Tekst: “Uit mijn wonden is mijn wapen te voorschijn gekomen.
Oh, onze revolutie, mijn wapen is tevoorschijn gekomen.
Er is geen kracht in de wereld die het wapen uit mijn hand kan halen …
Zoals het wapen van de revolutie in mijn hand is, zo zal mijn aanwezigheid [aan Israël] worden opgedrongen.
Mijn wapen is tevoorschijn gekomen.
Mijn wapen is tevoorschijn gekomen.
Uit mijn wonden is mijn wapen te voorschijn gekomen.
Oh, onze revolutie, mijn wapen is tevoorschijn gekomen.
Er is geen kracht ter wereld die het wapen uit mijn hand kan halen … “
Verteller en tekst op het scherm: ” Wie is de componist van het nummer My Weapon Has Emerged ?
” [Officiële PA-tv, 13, 14 en 17 november 2020]

Het nummer in zijn geheel bevat aanvullende teksten die het martelaarschap aanmoedigen en die niet werden uitgezonden tijdens deze tv-uitzending:

‘Hij die zijn bloed aanbiedt, maakt het niet uit
of zijn bloed op de grond stroomt.
Zoals het wapen van de revolutie in mijn hand is,
zo zal mijn aanwezigheid [aan Israël] worden opgedrongen. “

Palestinian Media Watch heeft meerdere keren over PA TV’s promotie van dit nummer bericht. De PA speelt het op evenementen en zendt het in verschillende versies uit op radio, tv en sociale media .

Dit jaar speelde de Fatah-beweging van Abbas het tijdens een bijeenkomst, en het maakte deel uit van een historisch programma waarin moeders en hun jonge dochters deelnamen aan het naspelen op de PA TV van de vroegere busrit van Jeruzalem naar Amman, Jordanië. Terwijl ze in de bus reden, zongen de moeders ‘My Weapon Has Emerged’ met hun dochters . Het werd ook op televisie uitgezonden tijdens de coronavirus pandemie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!