Palestijnse Autoriteit verheerlijkt moordenaar van Israëlische moeder en kind

Hoewel het in de Palestijnse media al decennia lang normaal is, blijft het verbazen wanneer leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) verklaren dat moordenaars van vrouwen en kinderen helden zijn.

Zo ook nu weer, volgens de Palestijnse Autoriteit is Muhammad Daoud, die in 1987 Ofra Moses, een zwangere Israëlische vrouw en moeder van vier kinderen samen met haar vijfjarige zoon Tal vermoordde door een molotovcocktail naar hun auto te gooien, een ‘held’.

Muhammed Daoud zit in Israël een levenslange gevangenisstraf uit sinds hij in 1987 werd opgepakt.

De PA negeert het feit dat Daoud een moeder en haar kind heeft vermoord en portretteert hem zelfs als een onschuldig slachtoffer van ‘kidnapping’ door Israël, een eufemisme voor zijn arrestatie en daaropvolgende levenslange gevangenisstraf voor deze moorden.

Officiële PA TV-nieuwslezer: “Gevangene Muhammad Daoud (dwz moordenaar) is aan zijn 34e jaar in de bezettingsgevangenissen begonnen …”
Officiële PA TV-verslaggever: “Op 8 december 1987, met het uitbreken van de eerste Intifada toen de jonge Muhammad Daoud aan het begin van zijn levenspad stond, ontvoerden de bezettingstroepen hem om een ​​gevangene te zijn in hun gevangenissen (dwz hij werd gearresteerd en opgesloten wegens moord) …
PA directeur van de Prisoners ‘Club in Qalqilya Lafi Nassoura: ” We putten ons vertrouwen uit de zekere overwinning door de vastberadenheid van deze gevangene [Muhammad Daoud], en door de vastberadenheid van alle heroïsche gevangenen. “
[Officieel PA TV-nieuws, 9 december 2020]

De PA waardeert deze moordenaar zozeer dat het hem meer dan 1,5 miljoen sjekel (400.000 euro) aan salaris heeft betaald in het kader van het Pay-for-Slay-programma van de PA dat Palestinian Media Watch in detail heeft blootgelegd. Door middel van dit programma, dat de PA bij wet heeft bekrachtigd, beloont de PA terroristen en moordenaars, of ze nu gevangengenomen, vrijgelaten, gewond of dood zijn, in welk geval het gezin de toelage ontvangt.

Op basis van de veronderstelling dat de moordenaar vrijgezel is en geen kinderen heeft, zou de PA hem inmiddels beloond hebben met 1.560.200 sjekel (390.000 euro). Elke maand betaalt de PA hem 12.000 sjekel extra (3000 euro). Sommige bronnen geven aan dat Daoud getrouwd is en minstens twee kinderen heeft. De salaristoeslag van de PA voor gehuwde terroristen zou het bedrag dat hij van de PA heeft ontvangen op ten minste 1.640.600 sjekel (410.000 euro) brengen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)