Voorbereiding directe vluchten tussen Israël en Marokko

Casablanca. Screenshot YouTube

Na de aankondiging van diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Marokko zijn reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen begonnen met de voorbereidingen voor directe vluchten tussen beide landen.

Bedrijven gaan ervan uit dat vluchten tussen Israël en Marokko in de eerste helft van het nieuwe jaar kunnen beginnen en de noodzaak van een visum wordt geëlimineerd. De bedrijven denken dat na de overeenkomst ongeveer 150.000 Israëliërs per jaar naar Marokko zullen reizen. 

Op dit moment bezoeken jaarlijks rond de 30.000 Israëliërs Marokko, maar dat zijn nogal omslachtige reizen met een tussenlanding in Parijs of Madrid, waar dan uren moet worden gewacht op een vlucht naar Marokko, waardoor een reis van Israël naar Marokko tussen 11 tot 15 uur in beslag kan nemen.

Rechtstreekse vluchten zullen naar verwachting niet langer dan 5 uur in beslag nemen, waardoor het aantrekkelijk wordt voor leden van de bijna 1 miljoen mensen tellende Marokkaanse gemeenschap in Israël, om naar Marokko te reizen voor bezoek aan familie, of om de plekken te zien waar hun ouders of grootouders zijn opgegroeid.

Arkia, El Al en Israir zijn de voorbereidingen al begonnen en er wordt geschat dat vluchten van de luchthaven Ben Gurion naar Casablanca, de internationale luchthaven van Marokko, rond Pesach zullen beginnen, ook zullen er dan vluchten naar Marrakesh mogelijk zijn.

Er wordt geschat dat er tussen de 25 en 40 vluchten per week zullen komen tussen Israël en Marokko.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)