Palestijnse Sharia-rechter: “Herzl wilde Palestijnen naar Afrika sturen zodat wilde dieren ze zouden opeten”

Mahmoud Al-Habbash. Screenshot YouTube

Je kan het zo gek niet bedenken of een van de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft weer iets bedacht om de aandacht naar zichzelf toe te trekken. In een recente preek demoniseerde een religieuze topfunctionaris van de PA twee leiders die behulpzaam waren bij het tot stand brengen van de staat Israël. 

PA’s Supreme Sharia-rechter en voorzitter van de Supreme Council for Sharia Justice, Mahmoud Al-Habbash, die ook een voormalig adviseur is van PA-voorzitter Abbas, beweerde dat in de tijd vóór de oprichting van de staat Israël, de toenmalige leider van de zionistische beweging Theodor Herzl “Palestina wilde ontdoen van Palestijnen en hen naar Afrika wilde sturen, zodat de wilde dieren ze zouden opeten”, waarbij hij in een adem opmerkte dat de toenmalige Britse Minister van Buitenlandse Zaken Arthur Balfour een “antisemiet” was: 

“Toen Herzl naar Palestina kwam, vond hij daarin een volk, cultuur en vooruitgang en zei: ‘Hoe kunnen de Joden hierheen emigreren? Hoe kan hier de staat van de joden worden vastgesteld? Er is hier een volk. We willen een land zonder volk. Daarom moeten wij, Groot-Brittannië en de westerse staten actie ondernemen om Palestina te ontdoen van zijn inwoners, zijn mensen, en ze in de woestijn te gooien. En we kunnen ze meenemen naar Afrika ‘- zo zei hij -‘ zodat de wilde dieren ze opeten en we verlost zullen zijn van het zogenaamde Palestijnse volk, zodat Palestina ‘een land zonder volk zal worden voor een volk zonder een land.” [Officiële PA-tv, 1 november 2019]

Al-Habbash ontkende elke aanwezigheid van Joden in het land Israël, en verklaarde dat “de Heer Balfour een “antisemiet” was die “van de Joden verlost wilde worden” en daarom “buitenlandse mensen zonder band met het land” in Palestina plantte als doornen”. Al-Habbash’s demonisering van Herzl en Balfour maakt deel uit van het valse verhaal van de PA, dat beweert dat alleen Palestijnen een geschiedenis hebben in het land van Israël, en dat de Joden en de Britten samenzweerden om het land van Palestijnen leeg te maken om een ​​thuisland te creëren voor de Joden en een koloniaal bolwerk voor de Britten in het Midden-Oosten. Om een ​​grondgedachte te creëren voor de Britse steun aan ‘Palestina’ als thuisland voor de Joden, veranderde Al-Habbash voor het gemak het PA-verhaal en zei dat Balfour en de Britten antisemieten waren die van de Joden af ​​wilden:

“Morgen is het de verjaardag van de zogenaamde Balfour Promise (dwz Verklaring). De belofte van iemand die niet de eigenaar is aan iemand die er geen recht op heeft. Er zijn buitenlandse mensen [hier] gebracht die geen band hebben met dit land. Historisch noch religieus. Ze werden van over de hele wereld aangevoerd en als doornen, als snoeken in het hart van dit land geplant op basis van de zogenaamde ‘Balfour Promise’ die een zogenaamd ‘nationaal huis voor de Joden’ in Palestina verleende … Balfour, hield niet van de Joden. Hij was – [een van degenen die] antisemieten werden genoemd. Hij was vijandig tegenover de Joden … Hij wilde een imperialistische situatie creëren in de islamitische Arabische oostelijke regio, en wilde van de Joden af ​​zijn. [Daarom] deed hij deze belofte, de vervloekte belofte.” [Officiële PA-tv, 1 november 2019]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)