President Rivlin bezocht het Aleh Negev dorp voor kinderen en volwassenen met een ernstige handicap

Foto Amos Ben-Gershom (GPO)

President Reuven Rivlin heeft donderdag een bezoek gebracht aan het revalidatiedorp Aleh Negev-Nahalat Eran genoemd ter nagedachtenis aan Eran Almog B’he, zoon van Didi en generaal-majoor (res.) Doron Almog, voorzitter en oprichter van het dorp.

Nahalat Eran is een uniek huis voor baby’s, kinderen en volwassenen met ernstige handicaps uit het hele spectrum van de Israëlische samenleving. De president werd bij zijn bezoek begeleid door generaal-majoor (res.) Doron Almog, hoofd van de Merchavim Regional Council Shai Hajaj en CEO van het dorp Avi Wortzman.   

De president werd tijdens zijn bezoek ingelicht over de uitdagingen van revalidatie in het zuiden van het land door het hoofd van het revalidatieziekenhuis, Dr. Zacki Ziv Ner die de behoefte aan het revalidatieziekenhuis dat nu naast het dorp in aanbouw is, benadrukte.

De president was ook te gast op de revalidatiecrèche in het dorp, waar kinderen van 18 maanden tot drie jaar worden behandeld. Hij ontmoette een aantal van de kinderen en hoorde van Orit, een van de leerkrachten, hoe kinderen met en zonder speciale behoeften samen leren op de crèche.

De president ontmoette daarna Naama, 9 jaar oud, en haar moeder Avivit, die hem vertelden over hoe Naama omgaat met een beroerte en herstellende is van kanker. De president ontmoette ook Amnon Yona, een 40-jarige patiënt, en zijn fysiotherapeut Adi tijdens een revalidatiesessie. Amnon kreeg een beroerte en kwam in een rolstoel naar het dorp. Na maanden revalideren kan hij nu lopen. “Ik geloofde het niet, maar ik kan nu weer mijn hand gebruiken en zelfstandig lopen. Deze plek is uitstekend, ‘zei Amnon tegen de president.

Tijdens het bezoek ontmoette de president vrijwilligers uit Israël en daarbuiten, die de patiënten bijstaan ​​bij uitdagingen. Hij ontmoette ook mensen met een handicap die in de landbouw werken als onderdeel van de werking van het dorp, evenals afgestudeerden die naar het dorp zijn teruggekeerd voor nationale dienst en om als adviseurs te werken.

Aan het einde van zijn bezoek was er een Chanoeka-ceremonie met een aantal kinderen van de school voor speciaal onderwijs en de bewoners van het dorp. De president begroette iedereen hartelijk en zei: ‘Vanavond steken we de achtste en laatste kaars van Chanoeka aan. Vanavond geven onze menora’s het meeste licht. Ieder van jullie is een klein licht, maar samen geven jullie zo’n sterk licht af. Mijn bezoek vandaag heeft me zoveel hoop, zoveel liefde en licht gegeven. Dat licht zal me blijven inspireren en me kracht geven, niet alleen voor een dag of twee, maar voor een lange tijd, dankzij jou. “

De president bedankte Doron Almog, de stichter van het dorp, en zei: “Beste Doron, IDF reserve-generaal, Israel Prize laureaat, kijk eens wat een prachtige fakkel je hier hebt aangestoken, in dit kleine hoekje van Gods land. Dit is een baken van geven, van liefde, van geloof. Je weet hoe je wonderen moet doen, in deze dagen en in deze tijd. Je weet hoe je veel lampen uit één potje olie moet aansteken. Bedankt voor het prachtige licht van Aleh Negev – Nahalat Eran. “

Hoofd van het nationale Aleh-initiatief, generaal-majoor. (res.) Doron Almog: “Het was heel ontroerend om president Reuven Rivlin hier vandaag te verwelkomen in het revalidatiedorp Aleh Negev – Nahalat Eran. De kracht van de ketting van de mensheid zal altijd zo sterk zijn als de zwakste schakels. Het bezoek van de president, zeker nu, is een echte marker die ons werk versterkt.”

“Onze activiteit in het ontwikkelen van de Negev en het uitbreiden van programma’s en projecten voor mensen met een handicap plaatst het dorp op de voorgrond als het leidende en meest geavanceerde revalidatiedorp in Israël, zowel op het gebied van behandeling als op het gebied van onderzoek en innovatie. We zullen blijven werken aan het versterken van de zwakste schakels in onze samenleving en hen hoop geven op een betere toekomst. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)