MDA heeft speciale caravans ontwikkeld voor griep en COVID-19 vaccinaties

Een vaccincaravan van Magen David Adom. Foto met dank aan MDA-woordvoerder

Ter voorbereiding op het griepseizoen en de komst van Covid-19-vaccins die speciale koeling nodig hebben, werden drie unieke mobiele vaccinatiecaravans gebouwd in opdracht van Magen David Adom , de nationale hulporganisatie van Israël die verantwoordelijk is voor medische noodhulp en bloeddiensten.

Gestationeerd in het National Operations Center in Kiryat Ono, in de buurt van Tel Aviv, kunnen met de zes meter lange caravans, griepvaccinaties COVID-19 tests en vaccinaties in het hele land worden aangeboden, meldt ISRAEL21C.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus hebben MDA-teams ongeveer 2.800.000 mensen op COVID-19 getest.

Een man die een griepvaccin krijgt in een MDA-vaccinkaravaan. Foto met dank aan MDA-woordvoerder

De Israëlische regering heeft een nationaal opslag- en distributiecentrum voor vaccins opgezet, in afwachting van zes miljoen doses van Moderna en vier miljoen van Pfizer – genoeg om vijf miljoen Israëli’s te vaccineren.

Het Israëlische instituut voor biologisch onderzoek van de overheid ontwikkelt een vaccin genaamd BriLife dat nu wordt getest in twee ziekenhuizen en rond mei/juni beschikbaar komt.

De twee ton wegende caravans, die genouwd zijn door het Israëlische bedrijf Caravila , hebben een aparte in- en uitgang, een registratiestation, twee test- en vaccinatiestations en andere medische apparatuur. Ze hebben zonnepanelen om energie op te wekken.

In elk voertuig bevinden zich vriezers die duizenden doses vaccins kunnen bevatten, waarvan er één werkt bij -20 ° C om de Moderna-vaccins te bewaren en de andere bij -70 ° C voor de Pfizer-vaccins.

De vaccincaravans van Magen David Adom hebben koelkasten om de Covid-vaccins op de juiste temperatuur te houden. Foto met dank aan MDA-woordvoerder

De plaatsvervangend directeur-generaal van de MDA, Gil Moshkowitz, bedankte Yossi Hillel van Caravila, evenals Einat Segal, directeur van de automobielafdeling bij het Ministerie van Transport, en haar technische team voor het versnellen van het project.

De internationale woordvoerder van de MDA, Zaki Heller, vertelde ISRAEL21c dat hij geen ander land kent dat dergelijke voertuigen heeft.

Tijdens de eerste golf van de pandemie nam MDA ook een ambulancebus in gebruik met ruimte voor maximaal 13 patiënten, nog een primeur in zijn soort. Het werd gebouwd door de Land Technology Brigade van de IDF in samenwerking met de Dan Bus Company, en gefinancierd door MDA, Osem en Nestle. Bovendien werden meer dan 100 MDA-ambulances achteraf omgebouwd om de bestuurder te isoleren van blootstelling aan coronapatiënten tijdens het transport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!