Sight Diagnostics uit Israël levert bloedtestanalysatoren aan klinieken in de VAE en Saudi Arabië

Sight Diagnostics ‘OLO-analysator. Foto Sight

Het Israëlische bedrijf Sight Diagnostics dat bloedtestsystemen van laboratoriumkwaliteit ontwikkelde die binnen enkele minuten resultaten geven, heeft bekendgemaakt dat het een distributieovereenkomst heeft ondertekend om in het komende jaar zijn OLO-analyzers te leveren aan medische centra in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en andere Golfstaten landen.

Volgens de overeenkomst met het in Dubai gevestigde Phoenix Capital zullen de innovatieve OLO-apparaten van Sight eerst worden gedistribueerd in negen medische centra die Phoenix bezit in de VAE en vervolgens in de bredere Golfregio, waaronder Saoedi-Arabië, aldus NoCamels.

Abdullah Saeed Al Naboodah, voorzitter van Phoenix Capital, zei: “We hebben voor Sight OLO gekozen omdat het simpelweg voldoet aan de behoeften van de klinieken waarnaar we distribueren. Met de toestroom van patiënten als gevolg van COVID-19 is toegang tot snelle, nauwkeurige vingerprikdiagnostiek essentieel om de patiënten van onze kliniek snel en correct te behandelen.”

De OLO van Sight Diagnostics maakt gebruik van AI met een revolutionaire methode om bloed te ‘digitaliseren’, waardoor patiënten na slechts één vingerprik, binnen enkele minuten bloedtestresultaten kunnen ontvangen in de kliniek. Het systeem maakt gedetailleerde afbeeldingen van het bloed en analyseert deze vervolgens met een AI-gestuurde computer vision-algoritmen. De tests omvatten CBC-tests (Complete Blood Count), de meest elementaire en informatieve tests die medische professionals kunnen uitvoeren.

Het eerste product van Sight, Parasight, werd in 2014 in Afrikaanse landen en India ingezet om malaria op te sporen.

Sight ontving eind vorig jaar Food and Drug Administration goedkeuring voor de OLO-analysator voor gebruik in laboratoria met gemiddelde complexiteit; het is nog niet goedgekeurd voor gebruik op een zorgpunt. Het systeem is in Europa in de handel verkrijgbaar en is goedgekeurd voor gebruik in de VAE.

Eerder dit jaar zette Sight zijn OLO-analysers in Israëlische ziekenhuizen, waaronder het Sheba Medical Center in het Tel Hashomer Hospital, in voor coronaviruspatiënten die talloze bloedonderzoeken ondergaan.

Sight CEO en medeoprichter Yossi Pollak zei destijds dat het gebruik van de analyzers om COVID-19-patiënten te monitoren tijd en geld bespaart.

“Het monitoren van een patiënt die is geïnfecteerd met een virus zoals COVID-19 houdt normaal gesproken in dat er met een naald een bloedmonster van de geïnfecteerde persoon wordt afgenomen, flesjes met afgenomen bloed worden geëtiketteerd, die flesjes naar een laboratorium buiten de quarantaine worden gestuurd en de resultaten worden ontvangen van de test een uur of meer later, ” zei hij in maart.

“OLO geeft zorgverleners de mogelijkheid om een ​​op zichzelf staande cartridge te gebruiken om twee druppels bloed te verzamelen, hetzij uit een veneus of uit een vingerprik, de cartridge in OLO te plaatsen en binnen enkele minuten FBC-resultaten met volledige bloedtelling te ontvangen. Voor gezondheidsinstellingen in landen waar OLO beschikbaar is voor point-of-care-gebruik, kan dat tactische voordeel een groot verschil maken, ”voegde hij eraan toe.

Pollak zei dat het bedrijf “vastbesloten was om de toegang tot snelle, nauwkeurige en gemakkelijke diagnostiek in landen over de hele wereld te democratiseren.”

“We kijken ernaar uit om via onze samenwerking met Phoenix Capital uit te breiden naar deze nieuwe markt om te voorzien in de behoeften van eerstehulpafdelingen, klinieken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen die zijn getroffen door COVID-19”, aldus Pollak.

Sight Diagnostics werd in 2011 opgericht door een team dat bestaat uit door Harvard opgeleide biotechnologen, experts op het gebied van AI en instrumentatie-ingenieurs, van wie velen afkomstig zijn van de wereldberoemde IDF-technologie eenheden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)