Vanaf 13 december vliegt El Al 14 x per week naar Dubai

Eerste El Al vliegtuig dat in november naar Dubai vloog. Foto El Al

El Al Israel Airlines heeft aangekondigd vanaf 13 december 14 vluchten per week tussen Tel Aviv en Dubai te gaan uitvoeren. Er zullen drie vluchten zijn op zondag en donderdag en twee vluchten op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. De luchtvaartmaatschappij zal op deze nieuwe route haar Boeing 737-900 en Boeing 787 Dreamliner-vliegtuigen gebruiken.

El Al voegt zich hiermee bij de andere Israëlische luchtvaartmaatschappijen Israir Airlines en Arkia Airlines, die vanaf volgende maand ook dagelijkse vluchten tussen Tel Aviv en Dubai zullen uitvoeren. De ‘lowcost’ maatschappij flydubai uit de VAE zal de eerste zijn die de route vliegt met dagelijkse vluchten die op 26 november zijn gestart.

Retourtarieven die door El Al worden aangeboden, beginnen bij $ 300 (geen bagage in de bagageruimte), vanaf $ 600 in premium class en $ 900 in business class.

Etihad Airways heeft gezegd dat het vanaf eind maart 2021 met vluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv zal beginnen, met de nadruk op aansluitende vluchten naar Oost-Azië.

Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in de VAE, heeft nog geen details bekendgemaakt over haar vluchten tussen Tel Aviv en Dubai.

Israël en de VAE hebben een gezamenlijke visumvrijstellingsovereenkomst ondertekend en zoals eerder bekend gemaakt, kunnen Israëli’s sinds 1 december zonder visum naar Dubai vliegen, ook al treedt de overeenkomst officieel pas later in de maand in werking.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!