Is derde coronagolf begonnen in Israël? Aantal dagelijkse besmettingen blijft stijgen

Ter Illustratie. Screenshot YouTube

Het lijkt erop dat Israël te maken heeft met de derde coronavirus golf na de versoepeling van de lockdown-maatregelen. Het ministerie van Volksgezondheid registreerde donderdag meer dan 1.500 nieuwe gevallen van het coronavirus, het hoogste aantal op een dag sinds 15 oktober, toen Israël volledig werd afgesloten.

Volgens het ministerie zijn woensdag 1.523 nieuwe besmettingen bevestigd. Ten minste een deel van de piek kon worden toegeschreven aan toegenomen testen: woensdag werden bijna 69.000 tests uitgevoerd, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie, hoewel het positiviteits percentage stabiel bleef op 2,2 procent.

Er zijn nu in Israël 11.751 actieve besmettingsgevallen, waarvan 539 mensen in ziekenhuizen liggen, met 267 van die in een ernstige toestand verkeren, waarvan er 99 op beademingsapparatuur zijn aangesloten.

Sinds het uitbreken van de pandemie zijn 2883 mensen aan de ziekte overleden.

Het is duidelijk dat door de beslissing af te wijken van het 9-stappenplan, door het coronaviruskabinet, en over te gaan door (opnieuw) een versnelde opening, het aantal nieuwe besmettingen zal blijven stijgen.

Jeruzalem, de grootste stad van Israël, is ook de stad met de meeste besmettingen – 1.600 actieve gevallen op dit moment, het hoogste niveau sinds eind oktober. Geen enkele andere stad in Israël had meer dan 500 actieve zaken.

De laatste keer dat het dagelijkse besmettingspercentage zo hoog was, half oktober, zaten de Israëli’s vier weken lang in lockdown en waren beperkt tot binnen een kilometer van hun huizen.

De kans door deze constante stijging van het aantal nieuwe besmettingsgevallen een gedeeltelijke of gehele lockdown onvermijdelijk zal zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)