Google wil glasvezelkabel aanleggen die Israël en Saoedi-Arabië met elkaar zal verbinden

Ter illustratie. Onderwater glasvezel kabel. Screenshot YouTube

De Amerikaanse techgigant Google is van plan een glasvezelnetwerk in te zetten dat door Saoedi-Arabië en Israël zal lopen om een ​​nieuwe wereldwijde internetverkeerscorridor te openen, meldde de Wall Street Journal , daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de plannen.

Als het doorgaat, en daar ziet het wel naar uit, zal de glasvezelkabel er voor zorgen dat voor het eerst de twee landen – die nog geen officiële diplomatieke band hebben – met elkaar zullen zijn verbonden. 

Het Google-project, dat India en Europa met elkaar zal verbinden, is het nieuwste digitale infrastructuurproject van Google.

Het moederbedrijf van de zoekmachine, Alphabet Inc., concurreert met Facebook om krachtigere netwerken te bouwen om de groeiende wereldwijde vraag naar internet te ondersteunen en om Google concurrerender te maken als cloud gebaseerde serviceprovider.

Het onderwaterkabelproject, genaamd Blue Raman-route, zal meer dan 8.000 kilometer lang zijn en zal naar verwachting 400 miljoen dollar kosten, volgens berekeningen van Salience Consulting, een in Dubai gevestigd communicatiebedrijf, die wordt geciteerd in het WSJ bericht.

Google zal naar verwachting partners in het project zoeken om de kabel te financieren, waaronder het communicatiebedrijf van Oman en Telecom Italië, aldus de mensen die bekend zijn met het project. Zij financieren beide de bouw en nemen deel aan het gebruik van de glasvezelinfrastructuur.

Het project heeft de goedkeuring van verschillende regelgevende instanties nodig, omdat de kabel verschillende grenzen zal overschrijden, zeiden de mensen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)