Nieuw koosjer recept – Kipgehaktballetjes in champignonsaus

kipgehaktballetjes in champignonsaus . Foto kosher.com

Het is weer donderdag en dus zoals gebruikelijk tijd voor een nieuw koosjer recept. Deze week iets anders dan gebruikelijk, namelijk: kipgehaktballetjes in champignon saus, een recept van de website kosher.com.

Deze draai aan de typische gehaktballetjes-in-tomatensaus zal iedereen van smullen. Serveer met rijst of spaghetti voor een heerlijke maaltijd die ongelooflijk eenvoudig te bereiden is.

Ingrediënten

500 gram gemalen kippenvlees
2 eieren
3/4 kop cornflake kruimels (glutenvrij indien nodig)
1 theelepel zout
zwarte peper, naar smaak

Champignonsaus

1 ui, in blokjes gesneden
2 blokjes (bevroren) gemalen knoflook
3 eetlepels olie
16 ons ingeblikte of verse portobello-paddenstoelen
1/4 kopje Baron Herzog Chenin Blanc of andere witte wijn
4 kopjes kippenbouillon
2 theelepels tijm, optioneel
zout, naar smaak
zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

Meng gemalen kip, eieren, cornflake-kruimels, zout en peper. Zet het in de koelkast terwijl u de saus bereidt.

Fruit ui en knoflook in olie in een middelgrote pan tot ze doorschijnend zijn. Voeg champignons toe en kook zeven minuten of tot ze zacht zijn. Voeg wijn, bouillon, tijm, zout en peper toe. Haal van het vuur en gebruik een staafmixer om te mengen tot een gladde massa.

Breng de saus aan de kook. Maak balletjes van het kippenmengsel ter grootte van een walnoot en laat ze een voor een in de champignonsaus vallen.

Kook op middelhoog vuur tot de kippenballetjes gaar zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!