Al het personeel en bewoners van bejaardentehuizen in Israël zijn ingeënt

Een MDA medewerker dient een Covid-19-vaccinatie toe aan een bewoner van een bejaardentehuis in Karnei Shomron. Foto met dank aan het kantoor van de woordvoerder van Magen David Adom

Op 7 januari werd Israël het eerste land ter wereld dat de eerste fase van vaccinaties voltooide voor alle bewoners en werknemers van bejaardentehuizen volgens een persbericht van Magen David Adom. MDA kwam naar hen toe zodat bewoners en personeel niet naar een vaccinatiecentrum hoefden te gaan.

MDA’s Covid-19 vaccinatieprogramma voor ouderen in bejaardentehuizen en complexen voor begeleid wonen duurde ongeveer 10 dagen waarin ongeveer 150.000 inwoners en werknemers werden gevaccineerd. Deze week begint de tweede ronde van de Pfizer-vaccinatiecampagne met het toedienen van de tweede vaccinatie.

Hoewel elke Israëliër ouder dan 60 jaar het vaccin in zijn of haar HMO-kliniek kan krijgen, hoefden de bewoners van bejaardentehuizen het huis niet uit. Speciaal opgeleid medisch MDA personeel kwam naar de faciliteiten.

Israël heeft verreweg de meeste coronavaccins per hoofd van de bevolking van elk land. Op zondag werd bekend dat inmiddels 2 miljoen Israëliërs hun eerste vaccinatie hebben gekregen, en is er ook een begin gemaakt met het toedienen van de tweede vaccinatie.

Zaterdagavond kondigde premier Netanyahu de overeenkomst met Pfizer aan voor “extra grote zendingen van vaccins voor de staat Israël, in ruil voor data, waarmee we in staat zijn om binnen twee maanden, uiterlijk eind maart, alle Israëliërs ouder dan 16 jaar te vaccineren.”

“Israël loopt voorop in de vaccinerende landen, en Magen David Adom zal als nationale reddings-organisatie voorop blijven lopen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus”, zei Bin.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben MDA-teams ongeveer 3.650.000 mensen getest op het nieuwe coronavirus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!