Amerikaanse vrouw en ‘lone soldier’ voltooid opleiding tot piloot van de Israëlische luchtmacht

Lt. O, uit Boston, is de eerste Amerikaanse vrouw die afstudeerde van de pilotenopleiding van de IAF. Foto IAF

Een lone soldier uit Boston heeft geschiedenis geschreven door voor de extreem moeilijke pilotencursus van Israëlische luchtmacht (IAF) te slagen, aldus de IAF in een persbericht.

Lt. O, is 21 jaar, geboren in Boston, en slechts een van de twee vrouwen die in 2020 de IAF opleiding tot piloot hebben afgerond.

Lt. O, is de dochter van een werknemer van Friends of the Israel Defense Forces (FIDF) uit New England, VS, en kwam alleen naar Israël nadat zij een jaar eerder van de middelbare school was afgestudeerd en een tussenjaar had genomen om te gaan backpacken door Midden-Amerika.

Net als haar vader, die een IAF-navigator was, besloot ze de IAF-kwalificatie-examens af te leggen. De prestigieuze pilotenopleiding van de luchtmacht is extreem moeilijk en de overgrote meerderheid van de cadetten haalt de eindstreep niet. 

In het afgelopen jaar voltooiden slechts 39 van de 500 cadetten de cursus met succes. “Niet alleen schreef Lt.O. geschiedenis, het is ook belangrijk om te onthouden dat zij niet verplicht was om in de IDF te dienen, maar er vrijwillig voor koos om als een ‘lone soldier’ soldaat te worden om Israël te beschermen”, zei FIDF New England uitvoerend directeur Luba Loewenberg in een verklaring.

“Lt. O laat zien hoe één persoon een toekomst kan veiligstellen voor de bredere Joodse gemeenschap. Van ons allemaal in Boston, mazel tov en bedankt – we zijn zo trots!”, voegde zij er aan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!